Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Helsingin liikuntajohtajan rahankäyttö syynätään jatkossa tarkemmin

Helsingin liikuntatoimi vahtii jatkossa tarkemmin kukkaronnyörejään. Jatkossa kaikki yli 30 000 euron sopimukset pyörähtävät liikuntalautakunnan pöydän kautta. Liikuntatoimen johtaja Anssi Rauramon rahankäytöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Anssi Rauramo.
Anssi Rauramo. Kuva: Yle
Tuomas Keränen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin liikuntatoimea johtavan Anssi Rauramon rahankäyttö joutuu jatkossa tarkempaan syyniin.

Jatkossa kaikki yli 30 000 euron tapahtuma-avustukset päätyvät myös liikuntalautakunnan pöydälle. Sopimuksia on kymmeniä.

Helsingin liikuntalautakuntaa johtava Riku Ahola (vas.) korostaa, että Rauramo ei ole syyllistynyt virheeseen, vaan nyt tarkennetaan vanhoja käytäntöjä.

Tässä ei ole kyse Rauramoon kohdistuvasta epäluottamuksesta, vaan kyse on selkeistä pelisäännöistä.

Riku Ahola

– Jos meillä on julkista dataa, niin päätöksentekijän pitää olla paremmin tietoinen siitä millaista rahankäyttöä virastolla on, ja onko lautakunnalla tarve ohjata sitä. Tässä ei ole kyse Rauramoon kohdistuvasta epäluottamuksesta, vaan kyse on selkeistä pelisäännöistä.

Päätös asiasta syntyi viime torstaina liikuntalautakunnan kokouksessa. Asia käsiteltiin varsinaisen listan ulkopuolella.

Uuden käytännön myötä liikuntalautakunta ottaa jatkossa poliittisen vastuun isoissa kumppanuussopimuksissa, Ahola perustelee ratkaisua.

Suosittelemme