Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Erik Mansikka on Vuoden turkulainen

Vuoden turkulaiseksi on valittu ravintoloitsija Erik Mansikka. Mansikka sai kolmanneksen kaikista annetuista äänistä. Vuoden turkulaiseksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka tuo kaupunkia esille myönteisellä tavalla.

Vuoden turkulaiseksi on valittu ravintoloitsija Erik Mansikka. Mansikka on ollut keskeisesti mukana kehittämässä Turusta gourmet-kaupunkia. Vuoden turkulainen valitaan yleisöäänestyksellä. Tällä kertaa ääniä annettiin 13 500. Mansikka sai kolmanneksen kaikista annetuista äänistä.
Petra Ristola
Avaa Yle-sovelluksessa

Ravintoloitsija Erik Mansikka on valittu yleisöäänestyksellä Vuoden turkulaiseksi. Mansikka nousi valtakunnalliseen julkisuuteen voitettuaan Hell’s Kitchen -kokkikisan vuonna 2013. Samana vuonna Mansikka valittiin myös Vuoden kokiksi.

– Erik Mansikka on erinomainen valinta Vuoden turkulaiseksi. Hän on omalla työllään ja persoonallaan tehnyt Turkua tunnetuksi valtakunnallisesti ja tuonut aivan oman mausteensa turkulaiseen ravintolaelämään, kaupunginjohtaja Aleksi Randell kiittelee.

 28-vuotias Mansikka avasi viime vuonna Turkuun erittäin suositun Kaskis-ruokaravintolan ja on ollut keskeisesti mukana kehittämässä Turusta todellista gourmet-kaupunkia.

– Turkulaiset ovat mahtavaa ravintolakansaa ja rohkeita kokeilemaan uusiakin juttuja, mikä palvelee erityisesti pienyrittäjyyttä. Turkulaiset osaavat arvostaa käsityötä ja laatua. Uskomaton kunnianosoitus turkulaisilta, Erik Mansikka riemuitsee voitoistaan.

Mansikka: Mies voi lähteä Turusta, mutta Turku ei miehestä

Vuoden Turkulaiselle työskentely Turussa on itsestäänselvyys, vaikka vientiä ammattimiehellä riittäisi.

 – Mies voi lähteä Turusta, mutta Turku ei miehestä. Ei ollut mitään muita vaihtoehtoja. Kotikaupungin ruokaskenen kehittäminen on aina ollut itselle tärkeää. Lupaan, että teen positiivista turkulaisuutta tunnetuksi Kaskiksen ja Vuoden Turkulaisuuden avulla rennolla meiningillä. Kaskiss my Turku, Mansikka sanoo.

Uskomaton kunnianosoitus turkulaisilta.

Erik Mansikka

Mansikka sai 33 prosenttia kaikista annetuista äänistä eli huikeat 4 453 ääntä. Kaikkiaan kisassa annettiin 13 500 ääntä.Toiseksi kisassa sijoittui legendaarinen jääkiekkoilija Saku Koivu ja kolmannen sijan vei Turun yliopiston syöpätutkija Johanna Ivaska.

Kisassa olivat mukana myös Turun telakka, Lauri Tähkä, Matti ja Teppo, Bayer Turku, Tom Niinimäki, Benjamin ja Aleksi Valavuori. Kilpailussa annettiin yhteensä yli 13 500 ääntä.

Vuoden Turkulainen valittiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. Äänestyksessä etsitään kaupunkia myönteisesti esiin tuonutta henkilöä tai yhteisöä.

Vuoden turkulainen -kisan järjestävät vuosittain Turun kaupunki, Radio City, Yle Turku ja Kaupunkilehti Turkulainen. Tittelin ovat aiemmin voittaneet mm. Pekka Hyysalo (2013),  Juhani Tamminen (2012), Michael Monroe (2011) ja Marja Tyrni (2010).

Suosittelemme sinulle