Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Perussuomalaisten Nuorten avustusmäärä tuplaantui

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti nostaa Perussuomalaisten nuorisojärjestön avustusta.

Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten Nuorten vuoden 2014 yleisavustus korotetaan 29 000 eurosta 58 000 euroon, tiedottaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ministeriö on käsitellyt uudelleen Perussuomalaisten nuorisojärjestölle vuonna 2013 myönnettyä yleisavustusta koskevaa oikaisuvaatimusta. Samalla ministeriö oikaisi vuotta 2014 koskevan valtionavustuspäätöksen. Vuoden 2013 avustusmäärää ei kuitenkaan muuteta, sillä ministeriö katsoo nuorisojärjestön toiminnan olleen silloin vasta kehittymässä. Nuorisojärjestö sai vuonna 2013 avustusta 20 000 euroa.

– Ministeriön oikaisupäätöksestä on kuitenkin poistettu perusteluihin virheellisesti sisällytetyt avustuskelpoisuusharkinnan piiriin kuuluvat seikat, joista syntyi keskustelu sananvapaudesta, ministeriö toteaa tiedotteessaan.

Perussuomalaiset Nuoret haki vuonna 2014 toiminnalleen 100 000 euron valtionavustusta, mutta ministeriö myönsi 29 000 euroa. Nuorisojärjestö haki päätökseen muutosta, mutta turhaan. Ministeriö perusteli tuen epäämistä muun muassa sillä, että se katsoi nuorisojärjestön näkemysten monikulttuurisuusasioissa olevan ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa.

Perussuomalaiset Nuoret valitti jo vuoden 2013 päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, sillä katsoi tulleensa poliittisesti syrjityksi. KHO katsoi viime vuoden marraskuussa järjestön tekemän valituksen aiheelliseksi ja määräsi avustuksen uudelleen valmisteltavaksi opetus- ja kulttuuriministeriöön.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) käynnisti niin ikään marraskuussa nuorisojärjestön vuoden 2013 avustuspäätöstä koskevan valmistelun uudelleen. Samalla se päätti tarkistaa järjestölle vuonna 2014 myönnetyn avustuksen, sillä se oli ratkaistu samankaltaisilla kriteereillä kuin edellisvuoden avustus.

– Vallitseva valtionavustuskäytäntö ei riittävästi huomioinut järjestön toiminnassa tapahtunutta kehitystä ja siksi muutimme aikaisempaa päätöstämme, totetaan ministeri Viitanen tiedotteessa.

Viitanen korostaa, että sananvapautta tulee kunnioittaa suomalaisessa yhteiskunnassa kaikin tavoin.

Suosittelemme