Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kallion hipsterkeidas muuttui valtavaksi lastendiskoksi

Helsingissä järjestettiin lauantaina lastendisko, jossa esiintyi Suomen tunnetuimpiin kuuluvat DJ:t Orkidea ja Taste. Tapahtumapaikkana oli Kuudes Linja, ja meininkiä sävyttivät myös diskopallot, huippuluokan valomiehet, uv-valossa hohtavat saippuakuplat sekä glow stick -askartelupaja.

Ravintola Kuudes Linja toimi Skidit diskon näyttämönä lauantaina. Menoa ja meininkiä riitti, vaikka juhlakansa oli totuttua nuorempaa.
Ravintola Kuudes Linja toimi Skidit Diskon näyttämönä lauantaina. Menoa ja meininkiä riitti, vaikka juhlakansa oli totuttua nuorempaa. Kuva: Vesa Marttinen / Yle
Vesa Marttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Kalliossa sijaitseva ravintola Kuudes Linja toimi lauantaina varsin poikkeuslaatuisten bileiden päänäyttämönä.

3–12-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitettu Skidit Disko myytiin loppuun jo viikkoja etukäteen, eikä ihme. Tapahtuman vetonaulana olivat maan tunnetuimpiin DJ:hin kuuluvat DJ Taste ja DJ Orkidea. Näistä jälkimmäinen on myös tapahtuman idean taustalla.

– Perusajatus juontaa juurensa aika kauas. Olin sivarissa Vironniemen päiväkodissa jo vuonna 1997 ja silloin järjestimme kaverini kanssa siellä diskon. Nyt oma tytär on samassa päiväkodissa, ja jo muutaman vuoden on muhinut päässä ajatus, että olisi kiva järjestää jotain tämän tyyppistä, Orkidea, eli Tapio Hakanen kertoo.

"Erilaisille lastentapahtumille on tilausta"

Tapahtuma syntyi yhteistyössä Kruununhaassa sijaitsevan Vironniemen päiväkodin kanssa. Mukaan järjestämään saatiin myös Skidit Festaria järjestävä Aino Heikkinen sekä yökerhoyrittäjä Tim Uskali.

– Tällä hetkellä on olemassa selvä tilaus lastentapahtumille, joissa on vähän erilainen tulokulma. Tätäkään tapahtumaa ei tehdä pelkästään lapsille eikä pelkästään vanhemmille vaan samaan aikaan molemmille, Heikkinen kertoo.

Skidit Disko on suoraa sukua Heikkisen järjestämälle Skidit Festarille, joka on lapsiperheille tarkoitettu päivän mittainen ilmaisfestivaali. Kävijöitä on parhaillaan ollut 3000–4000. Diskoon kävijöitä riitti noin viisisataa, mikä oli maksimimäärä sisätiloissa järjestettävälle perhetapahtumalle.

– Halusimme pitää tunnelman väljempänä kuin tavallisissa aikuisten iltatapahtumissa, Tim Uskali kertoo.

"Maailma on täynnä seikkailuja"

Vironniemen päiväkodista viime keväänä eläkkeelle jäänyt johtaja Kirsti Hakkola oli mukana tapahtuman järjestelyissä. Hän näkee diskon luontevana jatkumona erilaisille tapahtumille, joita päiväkotilaisten vanhempien kanssa on vuosien varrella järjestetty.

– Kuka sanoo, että elämän tärkeimmät asiat pitää tapahtua, kun olet 40-vuotias? Yhtä hyvin ne voivat tapahtua silloin kun olet kuusivuotias. Lapsille pitää osoittaa jo pienestä pitäen, että maailma on mielenkiintoinen ja täynnä seikkailuja.

Suosittelemme sinulle