Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Perhepaketti kaatumassa – SDP ei puolla asian viemistä eteenpäin

Perhepaketti on hallituksen rakennepaketin osa, ja sillä oli määrä saada aikaan merkittäviä säästöjä. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mukaan tavoiteltuihin säästöihin ei olisi nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa päästy.

Jouni Backman
Kuva: Yle
Teija Santaharju
Avaa Yle-sovelluksessa

Sosiaalidemokraatit ovat kaatamassa kotihoito- ja perhepäivähoitopaketin, koska eduskuntaryhmään on tullut hyvin paljon palautetta sekä perheiltä että asiantuntijoilta. Näin kertoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

Tarkoitus oli kiintiöidä kotihoidontuki puoliksi molemmille vanhemmille ja rajata nk. subjektiivista päivähoito-oikeutta eli kaikkien lasten oikeutta kokopäiväiseen päiväkotipaikkaan.

– Subjektiivisen päivähoidon rajaaminen on meistä ollut pitkään sellainen asia, joka voisi johtaa lasten oikeuksien yhdenvertaisen kohtelun osalta kohtuuttomuuksiin, toteaa Backman.

Backmanin mukaan vielä ei ole täysin selvää, että hallituksen perhepaketti kaatuu. Hän sanoo, että asiasta neuvotellaan, mutta SDP:n eduskuntaryhmässä on kuitenkin ollut sellainen arvio tämän koko paketin vaikutuksista, että ryhmä ei puolla asian viemistä eteenpäin.

– Sen takia tällainen evästys on annettu meidän ministereille.

Pakettia vastustavat ennestään kristillisdemokraatit.  Siksi paketin kaatuminen näyttäisi varmalta, mutta Backman tähdentää, että asiat ovat aina neuvottelukysymyksiä.

Perhepaketti on hallituksen rakennepaketin osa, ja sillä oli määrä saada aikaan merkittäviä säästöjä. Backmanin mukaan tavoiteltuihin säästöihin ja työelämän rakenteellisiin uudistuksiin ei olisi nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa päästy.

– Tilanne on muuttunut vielä huonompaan suuntaan siitä, kun tätä pakettia tehtiin.

Backman ei halua suurennella asiaa. Hän toteaa, että politiikkaa tehdään ajassa ja muuttuvissa olosuhteissa.

Suosittelemme sinulle