Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Raptähdet Ville Galle ja Mikael Gabriel yllättivät lähiönuoret: "Tultiin pelaamaan piposählyä"

Hämeenlinnan Ahveniston koululla vuosikausia pyörinyt nuorten miesten liikuntakerholla hieraistiin tiistai-iltaina iltapäivällä silmiä kun ykkösrivin räppärit Ville Galle JVG:stä ja Mikael Gabriel marssivat saliin mailat kädessä.

Hämeenlinnalaiset eivät artisteja kumarrelleet vaan soija lensi
Räppäritähdet VilleGalle JVG:stä ja Mikael Gabriel tulivat yllättäen pelaamaan sählyä Ahveniston koululla kokoontuvan nuorten miesten sählytunnille. VG kolmas vasemmalta ja Mikael mustissaan. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Miki Wallenius
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikael Gabriel ja Ville Galle eli MGVG olivat yllättäen vastanneet hämeenlinnalaisten nuorten miesten Facebookissa esitettyyn kutsuun ja tulleet pelaamaan sählyä.

JVG:n Jarenkin piti olla mukana, mutta kiireet estivät tällä kertaa mukanaolon.

Soijaa pukkaa! Hyviä pelaajia,osaavat käyttää tuttua hallia hyväkseen

Ville Galle

Ahveniston koulun kakkoskerroksen salissa kättely sujui vähän ujostellen, mutta vieraiden välitön suhtautuminen sulatti jää nopeasti.

Joukkueet jaettiin ja pallo tipahti lattiaan. Ville Galle ja Mikael Gabriel saivat pelata samalla puolella. Alkuun pelattiin kohteliaasti ja miestä ei otettu kunnolla, mutta kun hiki puski pintaan, alkoi lattiallakin mailat paukkua yhteen.

Käsikaasu kokoaa stadin räppärit lajin äärelle

– Soijaa pukkaa! Hyviä pelaajia. Osaavat käyttää tuttua hallia hyväkseen, puhkui Ville Galle vaihdossa.

Helsingissä asuvilla räppäreillä on joka tiistaiaamupäivä hallivuoro Hakaniemessä jossa tuttu jengi kohtaa salibandyn merkeissä. Porukalla on hyvä nimi: Helsingin käsikaasu.

Hämeenlinnan Ahveniston koululla ovat pääasiassa 17-25 –vuotiaat nuoret miehet kokoontuneet liikunnan merkeissä jo vuodesta 2007. Yleensä pelataan sählyä ja käydään punttisalilla. Ydinringissä on noin parikymmentä miestä – naisia ei juuri näy.

Jani-Petteri Salonen oli yksi Hämeenlinnan itäpuolen nuorista. jotka alkoivat käydä Ahveniston koululla kun nykyisin nuoriso-ohjaajana Hämeenlinnan kaupungilla työskentelevä Toni Koski laitto seitsemän vuotta sitten tuulemaan ja perusti kerhon.

– Oltiin silloin toimetonta sakkia, jotka tahtoivat liikkua. Keskikaupungin salit eivät kuitenkaan kiinnostaneet, JP muisteli.

 Julkkisartistien menoa lattialla hämeenlinnalaisten seassa JP suhtautui myönteisesti.

– Hyvännäköistä touhua, mikäs siinä!

Höntsäilyasennetta on vaikeaa pitää päällä

Rap-tähti Mikael Gabrielilla on kokemusta salibandystä enemmänkin, sillä vuosina 2003-2007 hoikka kaveri pelasi salibandya SM-tasolla. Silloin tuli käytyä Hämeenlinnassakin, muuten lähinnä’ keikoilla.

Mikael Gabrielin ja Ville Gallen aikaisempi pelaaminen näkyi lattialla. Miehet osaavat sijoittua kentällä. Höntsäsählyä-asennetta oli vaikeaa pitää päällä kun kilpailuhenki puski päälle.

Hyväkäytöksisiä nuoria miehiä, mikäs tässä on pelata piposalibandya

Mikael Gabriel

– Hyväkäytöksisiä nuoria miehiä, mikäs tässä on pelata piposalibandya, Mikael Gabriel kehui paikallisia vastustajia.

–Tärkeää että nuoret liikkuu ja että tällaista järjestetään. Kaikilla kun ei ole varaa harrastuksiin. Liputan nuorten puolesta, heihin pitää panostaa. Teen tätä myös itseni vuoksi, koska on hauskaa pelata, Ville Galle painotti vaihtovuorossa.

JVG:n Jare ennättänyt mukaan Ahvenistolle. Siinä olisi ollut hämeenlinnalaisillekin ykköspyörittäjän mallia, sillä Jarelle käy pallolajeista miltei kaikki.

Suosittelemme