Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Jokereille kieltopäätös ja uhkasakko lain rikkomisesta

Poliisihallituksen mukaan Jokereiden ja NordicBetin yhteistyö on arpajaislain vastaista. 100 000 euron uhkasakko tulee voimaan, mikäli kieltopäätöstä ei noudateta.

Jokerit Helsinki Arena
Kuva: Tomi Hänninen
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun tietojen mukaan jääkiekon KHL-liigassa pelaava Helsingin Jokerit on saanut perjantaina tiedon kieltopäätöksestä, jonka mukaan seura on rikkonut Suomen arpajaislakia tehdessään yhteistyötä vedonlyöntifirma NordicBetin kanssa.

Jokereille on määrätty 100 000 euron uhkasakko, joka tulee voimaan, mikäli kieltoa ei noudateta.

- Meidän arviomme heidän välisestä toiminnastaan on se, että se on arpajaislaissa olevien markkinointisääntöjen vastaista. Suomessa rahapelejä saavat markkinoida ainoastaan täällä lailliset rahapelitoimijat, Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kertoo.

Kävimme pitkän kirjeenvaihdon Jokereiden kanssa ja selvensimme heille lain sisältöä. Jokerit oli toista mieltä, eivätkä he omasta mielestään syyllistyneet lainvastaiseen menettelyyn.

Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho

Laihon mukaan Jokerit on sitoutunut tuomaan NordicBetiä esille sponsorirahoitusta vastaan.

- Me kävimme pitkän kirjeenvaihdon Jokereiden kanssa ja selvensimme heille arpajaislain sisältöä. Jokerit oli toista mieltä, eivätkä he omasta mielestään syyllistyneet lainvastaiseen menettelyyn. Otimme näin käyttöön arpajaislaissa säädetyt keinot eli tässä tapauksessa markkinointikiellon ja sen tehosteeksi uhkasakon, Laiho selvittää.

Jokerit ei ole alkukauden jälkeen mainostanut peliasuissaan edes vierasotteluissa Nordic Betiä. Yhtiön logon tilalla on ollut No logo -tunnus, joka Laihon mukaan voidaan yhdistää vedonlyöntifirmaan.

- Tässä on ollut lisäksi muutakin yhteistyötä, kuten pelipaitamyyntiä Nordic Betin mainoksilla. Yhtenä ilmiönä on Faneille.com-sivusto. Lisäksi NordicBet on jakanut pääsylippuja otteluihin. Tässä on siis ollut monenlaista sponsorointiperusteisia yhteistyömuotoja. Kaikille on ollut ominaista se, että niillä on markkinoitu NordicBetiä.

Jokerit ei ole toistaiseksi suostunut kommentoimaan Yle Urheilulle Poliisihallituksen kieltopäätöstä.

Suosittelemme sinulle