Hyppää sisältöön

Valtapuolue: Unkari suljettava paperittomilta

Hallituksen on selvitettävä, haluaisivatko unkarilaiset, että paperittomat karkotettaisiin ja turvapaikanhakijat pidettäisiin säilössä, kunnes heidän hakemuksensa olisi käsitelty, oikeistolaisen Fidesz-puolueen poliitikko esitti.

Unkari on suljettava paperittomilta siirtolaisilta ja hallituksen on kiristettävä maahantulopolitiikkaa, Unkarin oikeistolaisen valtapuolueen johtohahmo sanoi perjantaina.

Hallituksessa istuvan oikeistopopulistisen Fidesz-puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja Antal Rogan vaati, että Unkarin on kitkettävä turvapaikkasäädöksiin liittyvät väärinkäytökset.

Unkarin lainsäädäntöä on kiristettävä niin, että taloudellisista syistä maahan pyrkivät eivät voi käyttää turvapaikkasäädöksiä hyväkseen, Rogan totesi.

Roganin mukaan Unkarissa tehdyt turvapaikkahakemukset olivat lisääntyneet huomattavasti kahden viime vuoden aikana. Valtaosa hakijoista pyrki Unkariin parempien tulevaisuudennäkymien toivossa, hän tulkitsi.

Viime vuonna yli 40 000 ihmistä haki turvapaikkaa Unkarista. Valtaosa hakijoista on Kosovosta. Unkarin siirtolaisuusvirasto vahvisti uutistoimistoille, että Unkarissa oli tehty lähes 13 000 turvapaikkahakemusta alkuvuoden aikana.

Mikäli sama tahti jatkuu, Unkariin on tulossa 100 000 siirtolaista tämän vuoden aikana, Rogan laski.                                         

Hallituksen olisi Roganin mielestä siksi selvitettävä, haluaisivatko unkarilaiset, että paperittomat karkotettaisiin ja turvapaikanhakijat pidettäisiin säilössä, kunnes heidän hakemuksensa olisi käsitelty.

Puolueen mukaan Unkari on muuttunut kauttakulkumaasta siirtolaisten määränpääksi. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan väite ei pidä paikkaansa.

Unkarin pääministeri ja Fidesz-puolueen johtaja Viktor Orbán on aiemmin todennut, että Unkari ei kaipaa suuria, eri kulttuuritaustaisia vähemmistöjä.

Unkari ei halua monikulttuurista yhteiskuntaa, Orbán sanoi torstaina saksalaisen Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehden haastattelussa.                                            

Suosittelemme sinulle