Hyppää sisältöön

Jordania tuhonnut Isis-kohteita Syyriassa

Jordania sanoo tuhonneensa äärijärjestö Isisin kohteita Syyriassa. Ilmaiskuissa on surmattu noin 7 000 Isis-järjestön taistelijaa. Aiomme pyyhkiä heidät maan päältä, sanoo Jordanian ilmavoimien komentaja.

Kuva: Reuters

Jordanian ilmavoimat on tehnyt viimeisen kolmen päivän aikana 56 ilmaiskua ääri-islamilaisen Isis-järjestön kohteisiin Syyrian koillisosassa. Viime päivinä Jordania on iskenyt voimakkaasti Isisin asemiin Syyriassa ja Irakissa kostaakseen jordanilaislentäjän murhan.

Jordanian ilmavoimien mukaan ilmaiskut ovat tuottaneet tulosta. Iskuissa on tuhottu Isisin asevarastoja, koulutusleirejä ja järjestön taistelijoiden piilopaikkoja. Maa kertoo tehneensä lähes viidenneksen Yhdysvaltain liittouman tekemistä ilmaiskuista Isisiä vastaan.

– Olemme päättäneet tuhota heidät maan päältä, jordanilaiskenraali sanoi maan ilmavoimien tiedotustilaisuudessa.

Jordanian kuningas Abdullah on vannonut kostavansa jordanilaislentäjä Maaz al-Kassabehin polttomurhan. Kuningas on määrännyt maan armeijan kasvattamaan sotilaallista osallistumistaan Yhdysvaltain johtaman Isisin vastaisen liittouman toimintaan. Yhdysvallat ja sen arabiliittolaiset, kuten Jordania, ovat tehneet ilmaiskuja Isisiä vastaan Syyriassa syyskuusta lähtien. Jo pidemmän aikaa Yhdysvallat on tehnyt muiden liittolaistensa kanssa iskuja Isisin kohteisiin Irakissa.

Jordanian ilmavoimat kertoo osallistuneensa 946 iskuun. Heidän mukaansa iskuissa on surmattu noin 7 000 Isis-järjestön taistelijaa.

Suosittelemme sinulle