Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Brittiläinen rautakauppa varautuu köysien kovaan kysyntään eroottisen filmin takia

Fifty Shades of Grey -elokuvassa seksikumppani sidotaan monella rautakauppatuotteella. Ajatus herätti lukijoiden kokeilunhalun kirjan ilmestyttyä, ja rautakauppaketju uskoo myyntinsä kasvavan entisestään, kun elokuvaversio tulee valkokankaille.

Fifty Shades of Gray -kirjoja kirjakaupassa Lontoossa.
Fifty Shades of Gray -kirjoja kirjakaupassa Lontoossa. Kuva: Karel Prinsloo / EPA
Anniina Wallius
Avaa Yle-sovelluksessa

Brittiläinen satojen myymälöiden rautakauppaketju on kehottanut henkilökuntaansa täyttämään köysi-, teippi- ja nippusidehyllynsä eroottisen Fifty Shades of Grey -bestsellerin elokuvaversion ensi-illan alla. B&Q-ketju ei tarkoittanut tietoa julkisuuteen, mutta brittilehdistö sai siitä vihiä.

Kauppaketju on sitoutunut palvelemaan asiakkaitaan näiden kaikissa tarpeissa.

B&Q:n edustaja

Elokuvassa on kohtaus, jossa toinen päähenkilöistä käy epätavallisilla seksivälineostoksilla rautakaupassa. Kirjeessään 359 myymälänsä henkilökunnalle B&Q kehottaa paitsi varautumaan tuotteiden lisäkysyntään, niin myös katsomaan elokuvan tai lukemaan kirjatrilogian ensimmäisen osan, johon elokuva perustuu. Kirjan saa lainaksi viikoksi myymälästä, kirjeessä luvataan. 

Myyjiä neuvotaan varautumaan asiakkaisen arkaluontoisiin kysymyksiin. Niihin tulee vastata kohteliaasti ja avuliaasti, kauppaketju patistaa. Se kertoo osaavansa varautua lisäkysyntään, koska seksikumppanin sitomiseen sopivien tuotteiden myynti Britannian ja Yhdysvaltain rautakaupoissa nousi selvästi jo ensimmäisen kirjan ilmestyttyä vuonna 2012. 

Kirjeen vuodettua lehdistöön B&Q:n edustaja kommentoi  sitä sanomalla, että ketju on sitoutunut palvelemaan asiakkaitaan näiden kaikissa tarpeissa ja pyrkii opastamaan henkilökuntaansa sen mukaisesti. Koko ohjekirje on luettavissa muun muassa The Telegraph -lehden verkkosivulta.

Brittikirjailija E. L. James on Fifty Shades of Grey -trilogiallaan noussut bestsellerlistojen kärkeen ympäri maailmaa. Kirjat on käännetty yli 50 kielelle. Ensimmäiseen kirjaan perustunut yhdysvaltalainen elokuvaversio, jonka on ohjannut Sam Taylor-Johnson, saa ensi-iltansa Berliinin filmijuhlilla tällä viikolla. Myös kaksi muuta kirjaa on määrä tehdä elokuviksi.

Suosittelemme sinulle