Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Osa keskustalaisista syyttää kokoomusta keppanajahdista

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila syytti istuntosalissa keskiolutkohua kokoomuksen "miinaksi". Myös keskustalehti Suomenmaa vihjaa, että likakampanjan pani alulle kokoomus. Puoluesihteeri Timo Laaninen ei halua syytellä ulkopuolisia.

Oluttölkkejä kaupan hyllyssä.
Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Sara Rigatelli
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila kommentoi keskustan olutlinjauksista syntynyttä kohua lyhyesti eduskunnan täysistunnossa.

– Kysymys tästä keskioluesta. Siitä saa edustaja Zyskowicz ja kokoomus itse katsoa peiliin. Se on rakennettu miina, Anttila totesi.

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa puolestaan kirjoitti verkkoanalyysissaan kokoomuksen "vauhdittaneen keppanaskandaalia". Suomenmaan mukaan kokoomuksen Näpit irti keppanasta -mainos ilmestyi sosiaaliseen mediaan tiistaina niin nopeasti, että sen taustalla on pakko olla mainostoimisto.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen rauhoittelee piikittelyä.

– Minulla ei ole mitään näyttöä siitä, kuka on operoinut. Varmasti joku on voinutkin operoida, mutta turha tässä on operaation lähteitä etsiä, kun peiliin pitää katsoa. Suurin moka on tehty omassa viestinnässä, Laaninen sanoo.

Kohu syntyi, kun viihdelehti Stara uutisoi maanantaiaamuna, että keskustan vaalitavoitteisiin lukeutuu kaupoissa myytävän keskioluen laimentaminen. Puolueen johtaja Juha Sipilä korjasi tänään eduskunnassa, että tällaista ehdotusta ei otettu mukaan keskustan vaaliohjelmaan, vaan kyseessä on puoluehallituksen hyväksymä taustalinjaus.

Suomenmaan mukaan on helppo päätellä, ettei Stara ole löytänyt uutista ilman opastusta tai "likaisia temppuja". Anttilan lausunnosta uutisoi ensimmäisenä kokoomuksen Verkkouutiset.

Suosittelemme