Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Halla-aho ohjasi kannattajansa vasemmistopoliitikon Facebook-sivuille – ja trolliarmeija hyökkäsi

Helsinkiläinen vasemmistopoliitikko ja kansanedustajaehdokas Veronika Honkasalo kritisoi tiistaina perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa ja kehotti poliitikkoja irtisanoutumaan siitä. Tämän jälkeen Jussi Halla-aho (ps.) kehotti omalla Facebook-sivullaan ihmisiä "irtisanoutumaan" Veronikan seinällä. Pian Honkasalon sivuille alkoi tulvia arvostelevia viestejä, joista osa alitti hyvän maun rajat.

Jussi Halla-aho ja Veronika Honkasalo
Jussi Halla-aho ja Veronika Honkasalo Kuva: Perussuomalaiset ja Helsingin Vasemmistoliitto
Eero Mäntymaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Somemaailmassa nähtiin tiistaina erikoinen näytös.

Alkukohtaus: Honkasalo kritisoi, Halla-aho reagoi

Ensin helsinkiläinen vasemmistopoliitikko Veronika Honkasalo kutsui tiistaina perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa fasistiseksi ohjelmapaperiksi ja sanoi sen pohjautuvan rasistiselle ideologialle.

Ote Honkasalon statuspäivityksestä: Ohjelma vilisee rasistisia ilmauksia ja pohjautuu rasistiselle ideologialle. Mutta ennen kuin teen tämän, haluan että myös muut, mahdollisimman moni eri puolueen edustaja ja ehdokas, sanoutuu irti tuosta fasistisesta ohjelmapaperista.

Tämän jälkeen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, jonka käsialaa perussuomalaisten ohjelma osin on, kehotti ihmisiä omalla seinällään käymään" irtisanoutumassa" Honkasalon sivuilla:

Halla-ahon statuspäivitys: Muistakaa käydä Veronikan seinällä irtisanoutumassa!

Viestitulva alkaa

Osa Halla-ahon tuhansista Facebook-seuraajista otti ohjeesta vaarin. Honkasalon sivuille alkoi Halla-ahon statuspäivityksen jälkeen tulla kymmeniä kommentteja.

– Sen jälkeen alkoi valtava pommitus ja yhtäkkiä alkoi tulla kaveripyyntöjä, Honkasalo kertoo.

Honkasalon sivuilla voivat kommentoida kavereiden kaverit, eli myös täysin tuntemattomat pääsivät kommentoimaan.

Osa viesteistä oli Honkasalon mukaan ala-arvoisia.

– Olen niitä rasistisia kommentteja poistellut kymmeniä, Honkasalo sanoo.

Otteita Honkasalon seinälle tulleista kommenteista:

Ei ole muijalla lääkitys kohdallaan. Eikö joku toinen pöllö voisi huomauttaa; ihan kaverina ystävällisesti :D :D

...mua ei kiinnosta paneeko teitä musta tai valkoinen, mutta mua kiinnostaa lapsenlapsieni tulevaisuus. Sitä ei ole jos jatkamme teidän hyysäreitten linjoilla :(

Suksi suolle, Veronika!

Irtisanoudun Veronikasta ja kaikesta muusta synkästä pahuudesta joka yrittää haudata suomen saastalla.

_– _Tämä on seuraus siitä kun kritisoi perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. Voi vaan miettiä, miksi niin hirveän moni on hiljaa Halla-ahon ulostulojen kohdalla, eikä puutu asiaan, Honkasalo tuumaa.

"Halla-aho lietsoo ihmisiä"

Honkasalo pitää Halla-ahon kirjoitusta tietoisena yrityksenä agitoida kannattajiaan.

– Se on selkeätä lietsontaa. Näin hänen ei itse tarvitse haukkua ihmisiä ja viljellä rasistisia näkemyksiään, koska tää seuraajakunta tekee sen hänen puolestaan. Hän agitoi ihmisiä ja luistaa itse vastuusta.

Halla-aho: "Onko teillä siellä Yleisradiossa joku hätä Honkasalon puolesta"?

Jussi Halla-aho ei itse pidä tapausta kovinkaan kummoisena.

– Hänhän itse sivuillaan kehotti ihmisiä "irtisanoutumaan". Ajattelin tehdä hänelle palveluksen ja kehottaa omia seuraajiani tekemään niin. Onko teillä siellä Yleisradiossa joku hätä Honkasalon puolesta?

Halla-aho vähättelee myös Honkasalon sivuille tulleita ala-arvoisia kommentteja.

– Voi kauheaa, internetissä joku puhuu rumia. Jos Honkasalo ei halua poikkeavia mielipiteitä sivuilleen, niin hän voi säätää asetuksensa niin, että vain kaverit voivat kommentoida.

Jos joku kehottaa muita menemään toisen sivulle kommentoimaan, niin onko kehottaja silloin osittain vastuussa ala-arvoisista kommenteista?

– Uskoisin Veronikan olevan samaa mieltä siitä, että ihmiset ovat vastuussa omista tekemisistään ja muilla ei ole kollektiivista vastuuta siitä.

Jälkinäytös: Halla-aho komentaa trolliarmeijansa takaisin, kommentointi jatkuu siitä huolimatta

Myöhemmin tiistaina Honkasalo julkaisi kuvakaappauksen Halla-ahon aiemmasta päivityksestä, jonka oheen hän liitti tekstin:

Halla-aho kehottaa kannattajiaan trollaamaan sivuillani. Laitoin tämän näkyväksi tähän, jotta näette millä tavalla maahanmuuttovastaisten voimien some-agitointi toimii. Halla-aho, et saa minua vaikenemaan vastasuudessakaan!

Tähän Halla-aho vastasi ironiseen tapaansa omilla seinällään:

Täytyy varmaan tunnustaa kirvelevä tappio. En saanut Veronikaa vaikenemaan. Trolli-botit ja maahanmuuttovastaiset voimat, komento takaisin!

"Trolli-botit" ja muut eivät kuitenkaan ilmeisesti kuulleet komentoa, sillä herjaava kirjoittelu jatkui Honkasalon seinällä tänään keskiviikkona.

Suosittelemme