Hyppää sisältöön

Perussuomalaiset: Jalkaväkimiinakielto maksaa suomalaista verta

Perussuomalaiset jatkaa jalkaväkimiinojen kieltosopimuksen arvostelua ja nostaa tämän ns. Ottawan sopimuksen eduskuntavaalien teemaksi. Puolue haluaa lisää rahaa puolustusvoimille ja poliisille.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistö.
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, Perussuomalaisten vpj. Jussi Niinistö. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Hilkka Säävälä

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan, Jussi Niinistön mukaan armeijan ja poliisin asemaan tulee tuntuva muutos, jos puolue on seuraavassa hallituksessa. Niinistö on myös eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja. Niinistö esitteli perjantaina perussuomalaisten turvallisuus- ja oikeuspoliittista ohjelmaa.

Jo päätetyt puolustusvoimien määrärahojen lisäykset eivät perussuomalaisille riitä, koska niillä vain kurotaan kiinni aiempia leikkauksia, Niinistö sanoi.

Erityisesti puolue arvostelee Suomen kolme vuotta sitten allekirjoittamaa, ns. Ottawan sopimusta, joka kieltää jalkaväkimiinat.

– Tositilanteessa tämä vanhojen puolueiden vihreine myötäjuoksijoineen tekemä päätös maksaa suomalaista verta. Vastuu lepää raskaana silloisen tasavallan presidentin, hallituksen ja kaikkien sopimuksen puolesta äänestäneiden kansanedustaien päälllä, perussuomalaisten ohjelmassa sanotaan.

Perussuomalaiset ovatkin ottaneeet jalkaväkimiinojen palautuksen vaaliteemakseen.

Jussi Niinistö kiittelee kokoomusta, joka päätti viime kesän puoluekokouksessa irtaantua Ottawan sopimuksesta. Samalla hän pahoittelee, että kokoomuksen puoluejohto on puoluekokouspäätöksestä hiljaa.

Suosittelemme sinulle