Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Helenius palaa kehään sopimussopan keskellä

Samalla kun raskaansarjan ammattilaisnyrkkeilijä Robert Helenius ilmoitti siirtyneensä vapaaksi agentiksi, saksalainen Sauerland-talli aloitti oman hyökkäyksensä mediassa. Heleniuksen asioita hoitava lakimies Kari Uoti kuitenkin vakuutti Yle Urheilulle, että Helenius on vapaa päättämään omasta urheilu-urastaan.

Robert Helenius
Robert Helenius Kuva: Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Kahden vuoden ottelutaukoa viettänyt Helenius ilmoitti palaavansa ammattilaiskehään Tallinnassa maaliskuun loppupuolella. Samalla Helenius painotti, että hän on vapaa päättämään omista sopimusasioistaan ilman Sauerland-tallin vaatimuksia.

Heleniuksen asioita hoitava lakimies Kari Uoti kertoi Yle Urheilulle, että Helenius on irtisanonut sopimuksensa Sauerland-tallin kanssa muutama päivä sitten.

Sauerland-talli vastasi kuitenkin napakasti, että Heleniuksella on yhä sopimus voimassa saksalaisten kanssa.

Uoti on eri mieltä.

- Tämä ei pidä paikkaansa. Robertin ja Sauerlandin välinen sopimus on päätetty, se on tapahtunut jokin aika sitten. Olemme myös saaneet tallilta kuitin, että he ovat vastaanottaneet tämän sopimuksen päättämisen. Heleniuksella ei ole mitään tekemistä enää Sauerlandin kanssa, Uoti painotti Yle Urheilulle.

Sauerland-talli ilmoitti tiedotteessaan, että he haastavat oikeuteen jokaisen, joka ei kunnioita tallin ja Heleniuksen välistä sopimusta.

Taustalla voivat mahdollisesti vaikuttaa Heleniuksen ja tallin väliset velkasopimukset Berliinin ajoilta 2006-2013. Lisäksi talli voi mahdollisesti vaatia loukkaantumisten takia Heleniukselta vielä yhtä optiovuotta, joka umpeutuisi vasta tämän vuoden aikana.

Uoti ei lähtenyt arvioimaan Sauerland-tallin näkemyksiä.

- En osaa sanoa, tämä on varmaan heidän tapansa hoitaa asioita ja pelotella ihmisiä. Onko tämä sitten se tapa nyrkkeilyn maailmassa, että promoottorit mieltävät sopimukset nyrkkeilijöiden kanssa jonkinlaisiksi orjasopimuksiksi, jotka sitten oikeuttaa heidät tekemään mitä tahansa. Se on kuitenkin päätetty se sopimus. Jos he haluavat jotain kiukutella asian tiimoilta, he voivat kääntyä minun puoleeni asiassa.

Johtuuko tämä Sauerland-tallin hyökkäys siitä, että te olette irtisanoneet sopimuksen?

- Ei. Soppa johtuu siitä, että he ovat toimineet tavalla, joka on antanut aiheen irtisanoa sen sopimuksen, Uoti vastasi. 

Voisitko avata hieman, millä tavalla?

- Jos Sauerland haluaa tätä asiaa oikeudessa avata, silloin se kyllä tuodaan yksityiskohtaisesti esille, mutta emme me halua sitä nyt tässä avata, Uoti päätti.

Petri Sjöblom, Yle Urheilu

Suosittelemme