Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

"Laiha ja luikku puikkapoika" sai sparrausta maailman kovimmalta pujottelijalta

Joonas Räsänen löysi Yhdysvalloista jälleen ilon ja nautinnon laskemiseensa. MM-kisojen päätöslajissa, miesten pujottelussa, Räsänen haluaa onnistua laskuissaan yhtä hyvin kuin harjoituksissakin.

Joonas Räsänen
Joonas Räsänen Kuva: AFP / Lehtikuva
Anu Karttunen,
Kristiina Kekäläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Joonas Räsänen on Suomen ainoa edustaja alppihiihdon MM-kisojen päätöspäivänä, miesten pujottelussa. Räsänen starttasi Vailissa jo joukkuekisassa ja nappasi arvokkaan päänahan, kun hän kukisti itsensä Ted Ligetyn.

Vähän tuli vielä pataan.

Joona Räsänen

25-vuotias Levi Ski Clubin laskija on nyt valmis voittamaan lisää huippulaskijoita ja pääsi jo pujotteluharjoituksissa kokeilemaan, miten onnistuu yhden tämän hetken parhaimman pujottelijan, Aleksander Horoshilovin kukistaminen.

- Aleksander Horoshilov on mielestäni tämän hetken maailman kovin puikkaaja. En olisi voinut parempaa pyytää. Ja ihan hyvin meni laskutkin, Räsänen kertoi Yle Urheilun haastattelussa ja myönsi, että ainakin vielä Horoshilov oli häntä nopeampi.

- Omaa hommaahan siinä tietenkin tehdään, mutta kyllä se auttaa, kun näkee missä mennään ja tietää ainakin, ettei huonolle häviä, jos häviää. Vähän tuli vielä pataan. Tosin yhdellä laskulla olin nopeampi, mutta kaverit sanoivat, että hän oli vähän kämmännyt jossain.

Hyvän fiiliksen kautta tuloksia

Joonas Räsänen ei ole kovin tunnettu nimi suomalaisessa urheilussa, sillä hän on viihtynyt viime vuodet ulkomailla. Neljättä vuotta New Mexicossa, Yhdysvalloissa opiskeleva Räsänen on kuitenkin edustanut Suomea nuorten MM-kisoissa ja universiadeissa, joissa hän voitti vuonna 2013 pujottelun.

Täältä löytyi jälleen ilo ja nautinto laskemiseen.

Joonas Räsänen

- Tuossa naapurivaltiossa olen opiskellut ja keväällä pitäisi päästä pois. Hauskaa on ollut ja tämä  on ollut huippuhyvä kokemus. Täältä löytyi jälleen ilo ja nautinto laskemiseen, Räsänen sanoi ja kertoi, että oli ennen opiskelujensa alkua miettinyt kilpauransa lopettamista.

- Sen hyvän fiiliksen kautta on tullut tulostakin. En tosin tiedä, olenko laskijana parantunut paljoa, mutta luotto omaan tekemiseen on ainakin löytynyt.

"Maaliin pitää päästä"

Räsänen kuvailee itseään laihaksi ja luikuksi puikkapojaksi, joka laskee teknisesti ihan hyvin ja yrittää päästä rinnettä alas mahdollisimman kovaa.

Olen kohtuullisen varma laskija ja perusvauhtini on aika hyvä tällä hetkellä.

Joonas Räsänen

- Olen kohtuullisen varma laskija ja perusvauhtini on aika hyvä tällä hetkellä. Vielä tosin pitää saada laskussa sellaisia pikkuteknisiä juttuja tehtyä, hän myönsi.

Vailin MM-kisojen pujottelusta hänellä ei ole sen suurempia tulostavoitteita, mutta jos hän onnistuu kisalaskussaan yhtä hyvin kuin harjoituslaskuissaan, on hän tyytyväinen.

- Totta kai maaliin pitää päästä ja 30 joukkoon, se riittää minulle. Olen näiden olosuhteiden kanssa sinut ja tykkään tällaisesta lumesta, jossa on vähän helpompi laskea, hän sanoi ja hymyili:

- Maisema on täydellinen ja aurinko paistaa. Mikäs täällä ollessa!

Miesten pujottelu TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 19.10 lähtien ja Yle Puheessa kello 19.15 lähtien.

Suosittelemme sinulle