Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Rinne: Suomi valmis muutoksiin Kreikan velkaohjelmassa

Euromaat ja Kreikka ovat aloittaneet Kreikan velkoja koskevat neuvottelut Brysselissä. Kreikalta odotetaan esitystä lainaohjelman muutoksista ja vastauksia, miten Kreikka aikoo noudattaa nykyisen lainaohjelman ehtoja.

Antti Rinne
Puheenjohtaja Antti Rinne SDP:n puheenjohtaja- ja ehdokaspäivillä Vantaalla. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Stina Brännare,
Susanna Turunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) sanoi Brysselissä, että Suomi on valmis keskustelemaan Kreikan velkaohjelman sisällöstä. Rinteen mukaan muutosten edellytyksenä on Kreikan talouskasvu ja velkakestävyyden parantuminen. Rinne edustaa Suomea euromaiden kokouksessa.

– Suomen näkökulmasta ja Euroopan näkökulmasta olisi järkevää, että ohjelma saataisiin jatkumaan. Se edellyttää, että kreikkalaiset ovat valmiita hakemaan ohjelmaan jatkoa ja että kreikkalaiset täyttävät väliarvion tavoitteet.  

Kreikan uudelta hallitukselta on odotettu konkreettista esitystä siitä, mitä muutoksia se hakee lainaohjelmaansa ja millä tavoin maa aikoo noudattaa nykyisen ohjelman ehtoja.  Euroryhmän kokouksen odotetaan jatkuvan myöhään yöhön.

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble ei odota kokoukselta suuria. Schäuble sanoi olevansa hyvin skeptinen sen suhteen, että ratkaisu löytyisi yön aikana.

Kreikan nykyinen hätälainaohjelma päättyy kuun lopussa.

Suosittelemme sinulle