Hyppää sisältöön

Innokas huutokauppameklari myy vahingossa taulutkin seiniltä

Huutokauppameklari Eero Maja on tottunut myymään kaiken, mikä irti lähtee. Joskus ostajien matkaan lähtee kuitenkin liian paljon tavaraa. Maja on muun muassa myynyt vahingossa kunnanjohtajan muotokuvan seinältä.

Eero Maja
Kuva: Päivi Meritähti / Yle
Päivi Meritähti

Porilainen huutokauppameklari Eero Maja arvelee kopauttaneensa nuijan pöytään ainakin miljoona kertaa. Hän on vetänyt huutokauppoja 1980-luvulta lähtien eikä millään muista mitä kaikkea matkan varrella on sattunut. Jotkut yksittäistapaukset ovat tosin jääneet mieleen.

– Olin Nakkilassa pitämässä huutokauppaa työväentalolla ja myin siellä kymmenkunta taulua. Siinä meni kunnanjohtajarouvan muotokuva samalla, eikä kukaan huomauttanut asiasta. Vasta huutokaupan jälkeen talonmies tuli sanomaan, että myit sitten talon taulun.

Maja on tottunut myymään talon tyhjäksi. Hänen kauttaan kulkevat erityisesti kuolinpesät, jotka myydään kokonaisuudessaan.

– Joskus jää yksi tai kaksi esinettä myymättä. Silloin pitää perikunnalta kysyä, että saako antaa ilmaiseksi, hän toteaa.

Hinnat laskevat ja huutokaupat lisääntyvät

Huutokauppojen määrä on lisääntynyt parin viime vuoden aikana selkeästi. Eero Maja on järjestänyt runsaan kuukauden aikana jo kuusi huutokauppaa.

– Jo viime vuonna näki selvästi, että nyt on lama. Silloin vedin 80 huutokauppaa, kun normaalisti niitä on 30-40 vuodessa. Myös tavaroiden hinnat ovat tulleet alas. Huutokauppaan kannattaakin nyt tulla tekemään löytöjä. Erityisesti huonekalut lähtevät todella halvalla, Maja kertoo.

Suosittelemme sinulle