Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tamperelaisfirma tekee poliisille puvut – sininen väri ei vaihdu

Tamperelainen työasuvalmistaja Image Wear on voittanut kilpailutuksen poliisien vaatetuksesta. Vaatemalleihin ei ole tehty suuria muutoksia, ja poliisin tunnistaa jatkossakin sinisistä vaatteista.

Poliisin virka-asu.
Kuva: YLE / Jani Arstio
Petra Ketonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tamperelaisyritys Image Wear on voittanut kilpailutuksen poliisien vaatetuksesta. Poliisihallitus kilpailutti ensimmäistä kertaa poliisin koko virkavaatetuksen yhtenä kokonaisuutena. Sopimuskausi on neljä vuotta, jonka jälkeen on on mahdollisuus kahteen optiovuoteen. Arvo on kuusi miljoonaa euroa.

Poliisin virkavaatetus koostuu useista eri vaatekokonaisuuksista, joita ovat kenttävaatetus, palveluvaatetus, suoja- ja erityisvaatetus ja juhlavaatetus. Kaikkiaan kokonaisuuteen kuuluu noin 60 eri tuotetta.

Virkavaatetuksen malleihin ei tehty suuria muutoksia kilpailutuksen määrittelyvaiheessa. Poliisin tunnistaa edelleen sinisistä vaatteistaan.

Poliisin virkavaatteet valmistetaan pääasiassa Image Wear Oy:n omistamassa tehtaassa Virossa. Varasto on Tampereella, missä myös valmistetaan tuotteiden ensimmäiset mallit. Lisäksi Image Wear tarjoaa sovituspalvelua Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Image Wear on tamperelainen perheyritys, joka on valmistanut työasuja yli 55 vuotta.

Suosittelemme sinulle