Hyppää sisältöön

Hakkarainen ja Paloniemi: Lipun polttamista ei voi hyväksyä

Perussuomalaiset nuoret polttivat Euroopan Unionin lipun. Puolueen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ei hyväksy lipun polttamista, ei myöskään Keskustan Aila Paloniemi.

Pekka Autio, Aila Paloniemi (kesk.) ja Teuvo Hakkarainen (ps.)
Kansanedustajat Teuvo Hakkarainen (ps.) ja Aila Paloniemi (kesk.) Pekka Aution haastattelussa.

Perussuomalaiset nuoret poltti Mikkelin Kirkkopuistossa EU:n lipun. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini tuomitsi teon tuoreeltaan, eikä se saa kannatusta myöskään kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselta.

– En missään tapauksessa hyväksy sitä. Minusta tuo oli typerä veto, hän sanoo.

– En minäkään kyllä sen tyyppistä protestia arvosta. Protestoida voi, mutta pitää valita tyylilaji, sanoo Keskustan Aila Paloniemi.

Soten jyrääminen ihmetyttää

Soten kaatuminen perustuslakivaliokunnassa on herättänyt ihmetystä. Ihmettely ei ole kohdistunut lakiesitykseen, vaan siihen, että esitystä ajettiin vaikka sen perustuslailliset ongelmat olivat hyvin tiedossa.

– Itsekin protestoin viittä järjestämisaluetta juuri kuntien itsehallinnon näkökulmasta. Kaipa siinä ajateltiin, että jotenkin pitäisi saada tämä pitkään vatuloitu uudistus eteenpäin. En tiedä oliko ajatus se, että löydettäisiin perustuslain toteuttava malli, Paloniemi sanoo.

– Sote on semmoinen sotku, että ei siitä ole kukaan perillä, että mitä nyt oikein tehdään. Täytyy olla rehellinen, ja en minä ainakaan ollut selvillä, että miten tämä menee, Hakkarainen sanoo.

Puu pitäisi saada liikkeelle

Metsäteollisuus on esittänyt puun myynnin vauhdittamiseen ennakkoveroa. Vero maksettaisiin takaisin kun puuta on myyty.

– Puun huoltovarmuus on teollisuudelle ongelma. Itse ehdottaisin, että metsänomistuksesta tehtäisiin yrityspohjaista. Kun omistaja myy metsää, hän voi rahastoida tulot. Verot maksettaisiin vasta kun rahaa otetaan ulos rahastosta, samalla tavoin kuin Virossa, Teuvo Hakkarainen linjaa.

– Tällä syömisellä en Metsäteollisuuden mallia kannata. Kyse on lopulta puun hinnasta – kyllä puu lähtee liikkeelle huomattavan liukkaasti, jos hinta on sopiva, toteaa Paloniemi.

Suosittelemme sinulle