Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tavisten tanssikisa on monelle osallistujalle hyppy tuntemattomaan

Tanssii tavisten kanssa -kisan parit on valittu. Tanssioppilaista moni lähtee alkeista, mutta tekniikan hallitsemista tärkeämpää kisassa on tanssista innostuminen. Kisassa nimittäin arvostellaan enemmän heittäytymistä kuin tanssitaitoa.

Tanssii tavisten kanssa -kisan tanssiparit poseeraavat.
Kuva: Eeva Pentikäinen / Yle
Eeva Pentikäinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanssii tavisten kanssa -kisan tanssioppilaita jännittää jo. Suurimmalla osalla tanssitausta on vähäinen, ja pian alkavissa harjoituksissa aloitetaan alkeista.

– Olen opetellut tanssimista viimeksi yläasteen liikuntatunneilla 15 vuotta sitten, joten tämä on hyppy tuntemattomaan. Odotan innolla ensimmäisiä treenejä, niin näkee, miten monta vasenta jalkaa minulla on, naurahtaa palomies Sami Tuomainen, joka kuvailee itseään kisan mustaksi hevoseksi.

Tuomaisen tanssipari Terhi Karjalainen sanoo, että hän ja Tuomainen lähtevät kisaan voittamaan.

– Fiilis on mahtava. Sami on sanonut, että hänellä on hyvä rytmitaju, joten siitä lähdetään.

Aiempien kisaajien kokemukset ovat olleet hyvät

Myös Kajaanin kaupunginvaltuutettu Jaana Sankilampi sanoo, ettei ole ollut aiemmin hanakka tanssimaan.

– Olen mennyt vain omilla muuveilla, hän sanoo.

Sankilampi on kuullut paljon hyvää tapahtumassa aiemmin tanssineilta ja hän onkin iloinen, että pääsee itse kokemaan saman.

Tanssinopettajat Heli Hyvärinen ja Hannu Korhonen kertovat, että tanssi on jäänyt osaksi joidenkin tanssijoiden elämää. Esimerkiksi Hyvärisen kanssa viime vuonna tanssinut tangokuningas Pekka Mikkola on käynyt tapahtuman jälkeen muissakin tanssikisoissa.

Korhonen sanoo, että opettajalle on hienoa nähdä oppilaan kasvavan matkan aikana.

– Opettajan haaste on se, miten saa oppilaan löytämään omat vahvuutensa niin, että hän innostuu tanssista, Korhonen sanoo.

Heli Hyvärisen mukaan innostuminen on tärkeää, sillä kisan tuomarit arvioivat juuri kappaleisiin heittäytymistä, eivät niinkään tekniikkaa.

Jaana Sankilampi ja Martti Komulainen poseeraavat tanssi-asennossa.
Jaana Sankilampi ja Martti Komulainen aikovat saada ensimmäisen tanssinsa valmiiksi kevään aikana. Kuva: Eeva Pentikäinen / Yle

Luvassa on tunnepitoisia kappaleita ja monenlaisia tansseja

Tanssinopettajat Martti Komulainen ja Terhi Karjalainen paljastavat, että luvassa on tunnepitoisia kappaleita. Mukana on niin hitaita kuin nopeampiakin tansseja. Koreografiat ovat vapaita, ja tapahtumassa esitetään muutakin kuin vain kilpatansseja. Musiikki on suomalaista.

Harjoitukset alkavat pikkuhiljaa, ja ainakin palomies Sami Tuomainen ja tanssinopettaja Terhi Karjalainen aikovat treenata kerran viikossa. Ensimmäinen tanssi on tarkoitus saada valmiiksi kevään aikana. Myös Martti Komulainen ja Jaana Sankilampi aikovat harjoitella ensimmäisen tanssinsa kevään aikana.

– Odotan harjoituksia luottavaisena. Uskon, että Jaana saadaan hyvin tanssin pyörteisiin, Komulainen hymyilee.

Tanssii tavisten kanssa -kilpailijat Sami Tuomainen, Terhi Karjalainen, Martti Komulainen ja Jaana Sankilampi poseeraavat.
Sami Tuomainen, Terhi Karjalainen, Martti Komulainen ja Jaana Sankilampi odottavat jo tanssitreenien alkamista. Kuva: Eeva Pentikäinen / Yle

Päivämäärä vaihdettiin

Tanssii tavisten kanssa järjestetään jo viidettä kertaa. Gaala-ilta on tänä vuonna 26. syyskuuta. Aikaisemmin tapahtumapäivä on sattunut useampaan kertaan yhtä aikaa Jymyn loppuottelun kanssa päällekkäin, minkä vuoksi tanssikisa on tänä vuonna siirretty toiseen päivään.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna hieman pienemmällä budjetilla kuin viime vuonna, joten tuottoja jää enemmän hyväntekeväisyyteen. Järjestäjien mukaan tapahtumasta pyritään kuitenkin tekemään yhtä hieno kuin aiemminkin.

Suosittelemme