Hyppää sisältöön

Yle Tampereen Radio muuttaa viikoksi sairaalaan

Yle Tampereen viimesyksyinen Tesoma-viikko saa jatkoa. Tampereen Radion lähetys tulee maaliskuussa viikon ajan Tampereen yliopistolliseen sairaalaan rakennettavasta tilapäisstudiosta.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Yle Tampere muuttaa viikoksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Tampereen Radion kaikki lähetykset tehdään Taysin Keskussairaalan pääaulasta 23.–27. maaliskuuta.

Viikon aikana lähetyksissä kuuluvat ajankohtaiset asiat ja sairaalan elämä.

– Terveydenhuolto jos mikä on juuri nyt ajankohtainen asia. Se koskee meitä kaikkia ja on suuressa murroksessa. Siksi haluamme mennä viikoksi keskelle sairaalan arkea ja kertoa sen todellisuudesta, sanoo Yle Tampereen päällikkö Sinikka Tuomi.

Yleisö on tervetullut seuraamaan lähetyksen tekoa sairaalaan.

Yleisö mukaan suunnittelemaan Tays-viikkoa

Yle Tampere toivoo yleisöltä ideoita Tays-viikolle. Toimitus järjestää avoimen toimituskokouksen torstaina 5. maaliskuuta klo 12–13 osoitteessa yle.fi/tampere. Silloin voi vaikuttaa viikon sisältöön ja vaikkapa vinkata haastateltavia.

Tays-viikon aikana myös ennakoidaan tulevia eduskuntavaaleja. Yle järjestää vaalikeskustelun sosiaali- ja terveyspalveluista torstaina 26. maaliskuuta sairaalan kahvilassa. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä netissä.

Sairaalamaailma tutuksi muillekin kuin sairaille

Yhteistyö Yle Tampereen kanssa on sairaalalle uudenlainen tapa avata ovensa kaikelle kansalle. Sairaala haluaa karistaa mainettaan vaikeasti lähestyttävänä paikkana.

– Ylen Tays-viikolla kenenkään ei tarvitse olla sairas päästäkseen sisään sairaalamaailmaan. Toimitus välittää ison talomme elämää ja tunnelmia jokaiseen kotiin, sanoo Taysin ja sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Yle Tampereen studio muuttaa kotitoimituksesta toista kertaa vuoden sisällä. Viime syksynä lähetykset tehtiin viikon ajan tamperelaisen lähiön Tesoman ostoskeskuksesta. Silloin tilapäisstudio rakennettiin hylättyyn liiketilaan.

Suosittelemme sinulle