Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Vloggaaja Siruauroralle vyöryy fanikirjeitä noutopostiin – video

Siruaurora on 14-vuotias Siru-Liina Karlin, jonka YouTube -videoilla on kymmeniä tuhansia seuraajia. Siru vastaanottaa fanikirjeensä poste restante -osoitteeseen Turun Orikedon postitoimistoon.

Aleksi Hakala
Avaa Yle-sovelluksessa

Videobloggaaja Siru-Liina Karlin eli Siruaurora saa viikossa vähintään laatikollisen fanipostia. Tällä kertaa vastassa on kirjeitä jopa kahden laatikon edestä.

– En ole halunnut kertoa faneille omaa kotiosoitettani. Noutoposti on kätevä, koska voin vain hakea kirjeet postitoimistosta, Siru-Liina Karlin kertoo.

On tosi outoa, että ihmiset tunnistavat ja tulevat esimerkiksi halaamaan tai pyytämään yhteiskuvaa.

Siru-Liina Karlin

Poste restante -postin saajan ei tarvitse paljastaa kotiosoitettaan, vaan lähetyksen voi noutaa itse postitoimistosta.

– Tavallisesti kuoressa on kirjeen mukana esimerkiksi karkkia tai koruja. Joskus fanit ovat lähettäneet jopa pienen määrän rahaa, mikä tuntuu aika oudolta.

Siru kertoo, että hänen faninsa ovat pääasiassa 9–12-vuotiaita. Erikoisin faniposti on ollut suuri laatikko, joka sisälsi muun muassa sipsipussin, rahaa, penaalin, kaksi suklaalevyä, tikkarin ja kirjan.

– Se oli todella upeeta, Siru myhäilee.

Muutamassa vuodessa kymmeniä tuhansia faneja

Vlogit.fi-sivuston mukaan Siru on nimimerkillään 'Siruaurora Suomen 15. suosituin videobloggaaja'.

Vloggaajat kuvaavat mitä milloinkin. Siru esimerkiksi on kuvannut kavereidensa kanssa jumppavideoita ja smoothie-haasteen, jossa osallistujat joutuvat kulauttamaan kurkkuunsa omituisen juomasekoituksen.

Sirulla on yli 53 000 tilaajaa ja hänen suosituin videonsa, smoothie-haaste, on saanut noin 225 000 sivulatausta. 14-vuotias lahjakkuus aloitti vlogien tekemisen vuonna 2011. Hän kuvaa ja leikkaa videonsa pääasiassa itse.

– Mä en oikeastaan mieti, että olen suosittu. On tosi outoa, että ihmiset tunnistavat ja tulevat esimerkiksi halaamaan tai pyytämään yhteiskuvaa.

– Yritän olla hyvä esikuva: en tee juttuja, joita ei saisi tehdä. Yritän käyttäytyä hyvin, enkä tee mitään sopimatonta, kuten kiroile.

Suosittelemme