Hyppää sisältöön

Video: Vessavallankumous ja muita poimintoja rakennusmessuilta

Jyväskylässä alkaneet rakennusmessut vetävät taantumasta huolimatta. Kävijämäärä on useina vuosina pysynyt 25.000 kieppeillä ja samaa tavoitellaan tänä viikonloppuna. Valtaosa messuvieraista tulee Keski-Suomesta.

Jyväskylän rakennusmessut 2015
Käymäläseura Huussi on mukana Jyväskylän rakennusmessuilla informoimassa Vessavallankumouksesta ja kuivakäymälöistä. Sisustusintoilijoille on tuotu nähtäväksi mm. tsunamin hajoittamista kalastusaluksista kierrätettyjä kalusteita. Arvo Vuorela ja Isto Janhunen taltioivat tunnelmia messujen alla.
Arvo Vuorela

Myyntijohtaja Jyri Siekkisen mukaan taantuma on vaikuttanut yllättävän vähän rakennusmessuihin. Noin 250 näytteilleasettajaa on mukana messuilla viidessä eri hallissa.

– Kävijäkunnasta 70 prosenttia on tavallisia matti ja maija meikäläisiä ja loput 30 prosenttia ammattilaisia mikä näkyy laajassa ohjelmatarjonnassa.

Ohjelmapuolella on tarjolla tietoiskuja, sisustusneuvontaa ja julkimoita kiinteistökuningatar Kaisa Liskistä ylipuutarhuri Arno Kasviin.

Messujen yleisöluentojen aiheina ovat lisäksi muun muassa nukkumisergonomia, omakotiasukkaan energiansäästö, terveellinen sisäilma, kodin musiikkijärjestelmät, omakotitalon käyttövesiremontit sekä kodin valaistusratkaisut.

Jyri Siekkisen mukaan rakennusmessujen järjestämisessä on perinteisesti kaksi pääohjetta.

– Ensiksi pitää olla perinteitä ja vakiintuneita asioita ja toiseksi pitää tuoda pikkasen uutta, olla trendeissä mukana. Viime vuosina sisustaminen, kodin kunnostaminen ja remontointi on nostanut suosiota. Ja uusimpina teemoina ovat vapaa-ajan asuminen ja pihat, kiteyttää Siekkinen.

Suosittelemme sinulle