Hyppää sisältöön

Ville Haapasalo -kisan ennakkosuosikki paketoi Turun 30 sekuntiin

Turku 30 sekunnissa -video leviää somessa ja johtaa ylivoimaisesti Ylen Villein matkavideo -äänestystä. Videolla Ville Haapasalon kengissä esiintyvä turkulaismies ei pidä itseään imitoijana vaan puhuu villemäisesti omana itsenään.

Paula Koskinen

Turkulaisen kaksikon tekemä Turku 30 sekunnissa -video johtaa ylivoimaisesti Ylen Villein matkavideo -äänestystä. Tiistai-iltapäivään mennessä videolla oli yli 1 200 ääntä, ja sitä oli katsottu Youtubessa lähes 20 000 kertaa.

Tekijät Haron Walliander ja Harri Karpén ovat yllättyneitä suosiosta. He lähtivät mukaan osallistumisen ilosta, ja video syntyi vain kahdessa päivässä, sillä kilpailun deadline painoi päälle.

– Jos olisimme tienneet, että video lähtee tällä tavalla leviämään, olisimme tehneet sen ammattimaisemmin. Olisin myös voinut opetella paremmin Haapasalon maneereja, videolla esiintyvä Harri Karpén sanoo.

Ei imitointia

Nopeasta aikataulusta huolimatta videosta pidetään: tekijät ovat saaneet runsaasti palautetta myös aivan tuntemattomilta. Kehuja on sadellut muun muassa onnistuneesta Haapasalo-imitaatiosta.

Puhun omana itsenäni, mutta villemäisesti.

Harri Karpén

– Palaute tuntuu hämmentävältä. Olen tehnyt lapsesta asti videoita, joissa esitän esimerkiksi jotain julkkista, mutten ole koskaan ajatellut, että se voisi muista olla hauskaa.

Haapasalon esittäminen ei ollut Karpénille vierasta, sillä hän on toisinaan viihdyttänyt kavereitaan esiintymällä Haapasalona. Imitoinnista ei Karpénin mielestä silti ole kyse.

– Puhun omana itsenäni, mutta villemäisesti.

Palkintoreissu vain yhdelle

Villein matkavideo -äänestys on käynnissä 15. maaliskuuta asti. Viimeiset päivät ovat jännittäviä. Vaikka kaula seuraavana tuleviin on tällä hetkellä suuri, voi tilanne vielä muuttua moneen kertaan.

– Joku kilpailija ehtii vielä järjestää ison somekampanjan, Karpén heittää.

Kilpailun voittaja saa palkinnokseen matkan Pietariin seuraamaan Ville Haapasalon ohjelman kuvauksia. Wallianderin ja Karpénin epäonneksi palkintomatka on vain yhdelle hengelle. Vielä ei ole päätetty, kumpi videon tekijöistä matkalle lähtee, jos voitto kohdalle osuu.

– Pitää varmaan vetää pitkää tikkua. Tai ehdottaa, että toinenkin meistä voisi lähteä reissuun omaan piikkiin.

Suosittelemme sinulle