Hyppää sisältöön

Kreikan valtiovarainministeri katuu lehtikuvia makeasta elämästään

Naiivia, pähkähullua, PR-katastrofi – siten on kommentoitu kuvia, joissa syvässä ahdingossa elävän Kreikan kirstunvartija Yanis Varoufakis näyttää, miten hän itse elää.

Kuvankaappaus Paris Match -lehden verkkosivuilta, jossa Yanis Varoufakis esittelee Ateenan-kotinsa terassia vaimonsa kanssa. Kuva: Paris Match
Anniina Wallius

Kreikan valtiovarainministeri Yanis Varoufakis sanoo katuvansa asuntoaan ja elämäänsä esitteleviä valokuvia, joita hänestä on julkaistu ranskalaisessa Paris Match -lehdessä (siirryt toiseen palveluun). Kuvat ovat herättäneet laajalti pilkkaa sosiaalisessa mediassa.

– Kunpa niitä ei olisi otettu. Kyllä kaduttaa, Varoufakis sanoo kuvista ja sanoo, ettei edes pidä niiden edustamasta estetiikasta.

Lehden kuvissa Varoufakis istuu pianon ääressä olohuoneessaan ja aterioi vaimonsa Danae Stratoun kanssa kattoterassillaan "lemmenpesässä Akropoliin juurella", kuten lehti kirjoittaa.

Sekä talouden asiantuntijoiden että ahdingossa elävän Kreikan kansalaisten reaktio sosiaalisessa mediassa on ollut nopea ja pistävä. Kuviin ryhtymistä on kutsuttu sekä järjettömän naiiviksi että pähkähulluksi. Lempein arvio lienee ollut otosten kutsuminen PR-katastrofiksi. 

Täysin nolona lehtijutusta Varoufakis ei ole, vaan sanoo, että sen julkaisu Ranskassa on hyväksi Kreikalle.

Suosittelemme sinulle