Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Lappeenrannan kaupunginteatterin Iso kiltti jättiläinen on juro mutta lämmin

Isossa kiltissä jättiläisessä käsitellään väkivallan uhkaa ja ystävyyttä. Lavalle marssii valtavien nukkejättiläisten lisäksi myös perskurkkana.

iso kiltti jätti Lappeenrannan kaupunginteatterissa perskurkkana
Kuva: Kristiina Männikkö
Klaudia Käkelä
Avaa Yle-sovelluksessa

Lappeenrannan kaupunginteatterissa saa lauantaina ensi-iltansa lastennäytelmä Iso kiltti jättiläinen. Roald Dahlin satuklassikko vie katsojat muun muassa jättiläisten maahan. Hauskassa näytelmässä käsitellään vakavia aiheita, kuten tuntemattoman pelkoa ja väkivallan uhkaa.

Teatterilavalla nähdään oikeiden ihmisten lisäksi joukko nukkeja. Näytelmän on ohjannut Lija Fischer ja nukketeatterin ohjauksesta sekä nukkejen suunnittelusta vastaa Maija Linturi. Sohvi-tyttöä esittää Salatut elämät -televisiosarjassa näytellyt Henna Tanskanen.

Pieni suuri jättiläinen

Isoa kilttiä jättiläistä näyttelevän Mika Piispan mielestä tarina kertoo pikkutyttö Sohvin ja IKJ:n välisestä ystävyydestä.

– Tässä törmäytetään kaksi maailmaa. Se onkin kiinnostavaa, kun nämä kaksi alkavat lämmetä toisilleen. Kun he alkavat avata itseään toiselle ihmiselle ja välittää toisesta. Henkilökohtaisesti en jää ajattelemaan isompaa uhka-teemaa, vaan ystävyyttä, Piispa pohtii.

IKJ on Piispan mielestä sydämeltään suurin jättiläinen, vaikka fyysiseltä kooltaan se jää kirjaimellisesti muiden varjoon.

– Se on keskikokoinen, keski-ikäinen mies. Lempeä ja lämmin, mutta vähän juro, Piispa luonnehtii.

Suosittelemme