Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Suomen ensimmäinen pop-up-paikallislehti julkaisee viimeiset juttunsa

Verkkopaikallislehti Uusi Inari julkaisee viimeiset artikkelinsa keskiviikkona. Päivän mittaan sivustolle tulee neljä erilaista juttua.

Uuden Inarin tekijät Elias Lahtinen, Antti Sepponen, Vilma Ruokoski, Anna-Sofia Nieminen, Mari Uusivirta, Eevi Kinnunen, Tuija Sorjanen ja Aleksi Tuomola viettämässä viimeistä iltaa Ivalossa.
Uuden Inarin tekijät Elias Lahtinen, Antti Sepponen, Vilma Ruokoski, Anna-Sofia Nieminen, Mari Uusivirta, Eevi Kinnunen, Tuija Sorjanen ja Aleksi Tuomola viettämässä viimeistä iltaa Ivalossa. Kuva: Uusi Inari
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuden Inarin kahdeksanhenkinen toimitus palasi puolitoista viikkoa sitten Inarista Tampereelle, Helsinkiin ja Lahteen.

Toimitus teki viisi viikkoa pop up -paikallislehteä paikan päällä Inarin kunnassa. Tuloksena oli paikallisjournalismia ilmiöistä ja ihmisistä. Toimitus tarttui myös kunnan kannalta päivänpolttaviin ajankohtaisasioihin ja teki muun muassa jutun tuoreista kunnanjohtajaehdokkaista.

Tekijät ovat tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka harmittelevat kaikkia lukuisia toteutumatta jääneitä juttuaiheita.

– Inariin on palattava. Vaikka vain lomailemaan, Vilma Ruokoski sanoo tiedotteessa.

Vaikka Uusi Inari -projekti loppuu, toimitus aikoo hyödyntää kokemuksiaan lähitulevaisuudessa. Kuvaajat ja toimittajat pitivät Inarissa työskentelyn ajan päiväkirjaa. Päiväkirjojen annista on tarkoitus tehdä myöhemmin koonti, jonka muotoa ei vielä ole tarkemmin suunniteltu.

Toimituksen jäseniltä on toistuvasti kysytty, millaista oli asua tiiviisti yhteisessä omakotitalossa.

– Kahdeksan ihmisen työnteon, kaveruuden ja arkirutiinien yhteensovittelu ei aina ollut helppoa, Ruokoski sanoo.

Yhteiseloa auttoivat muun muassa sovitut kotivuorot. Kotivuorossa olleen tehtäviin kuului ruuanlaitto koko toimitukselle.

Uusi Inari on Suomen ensimmäinen pop up -paikallislehti, ja valtaosa sen toiminnasta rahoitettiin joukkorahoituksella. Uutta Inaria julkaistiin viiden viikon ajan, ja jutut ovat luettavissa lehden verkkosivuilla toistaiseksi. Osa jutuista on maksullisia.

Suosittelemme sinulle