Hyppää sisältöön

Helsingin uusin yleinen sauna "Löyly" kuumenee merenrannassa

Helsingin Hernesaareen on rakentumassa kaupungin viimeisin yleinen sauna. Edellisen yrittäjän piti aloittaa rakentaminen jo viime syksynä, mutta toisin kävi. Nyt asialla on tunnettu näyttelijäkaksikko, joka aikoo pystyttää Eiranrannan tuntumaan kolmen saunan kompleksin.

Saunarakennus tulee aivan Hernesaaren rantaan. Kuva: Mikko Hovi, Triidi Oy
Marika Ahonen

Helsingin viides ja uusin yleinen sauna on tulossa Hernesaareen, Eiranrannan kupeeseen.

Aivan meren ääreen nousevaan saunakompleksiin on suunniteltu savusaunaa, perinteistä saunaa sekä pienille ryhmille tarkoitettua saunaa.

Hernesaaren saunaa on suunniteltu jo viitisen vuotta, kun Helsinki osallistui Itämeren risteilymatkailun kehityshankkeeseen. Tuolloin Helsingille suositeltiin saunan korostamista ja sitä, että kaupunki tarjoaisi ulkomaisille vieraille saunaelämyksen ja mahdollisuuden uintiin.

Saunan rakentamisen piti alkaa jo viime syksynä toisen yrittäjän toimesta, mutta nyt asialla ovat uudet miehet. Näyttelijänä ja kalastusaktiivina tunnettu Jasper Pääkkönen sekä niin ikään näyttelijä ja ravintolaomistaja Antero Vartia rakennuttavat 1800 neliöisen, Löyly-työnimellä toistaiseksi kulkevan sauna- ja ravintolarakennuksen.

Rakentamisen on määrä käynnistyä huhtikuussa.

Hernesaaren ranta on ollut vähällä käytöllä. Ensimmäisiä elonmerkkejä rannassa nähtiin viime kesänä, kun sinne avattiin uusi kahvila.

Myös saunan puuhamiehet huomauttavat, että Helsingin rannoilla on ollut tähän asti vain vähän palveluita. Pääkkönen myös vakuuttaa, että saunojen kylkeen tulevassa ravintolassa tarjoillaan ainoastaan eettistä kalaa.

Kustannusarvio "Löylylle" on viisi miljoonaa euroa. Sen on määrä avautua keväällä 2016.

Suosittelemme sinulle