Hyppää sisältöön

Muistatko, kun Jari Isometsälle pyyhkeitä tuotiin?

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä puhelimeen tavoitettu Jari Isometsä muisteli 20 vuoden takaista radiossa toteutettua aprillipilaa, joka onnistui enemmän kuin hyvin.

Kuva: Kotialbumi

Nykyään raviradan toiminnanjohtajana työskentelevä entinen kilpahiihtäjä Jari Isometsä ei ole jättänyt lajia kokonaan. Mies on suksinut tänä talvena 1300 kilometriä ja onpa Jari ottanut osaa myös massahiihtoihin.

Vaikka pari kertaa on numerolappu ollut rinnassa, niin kilpailuviettiä hän ei enää myönnä omaavansa.

– Kyllä sitä nykyään hiihtelee lähinnä siksi, ettei maha ala kasvaa, Isometsä kuittaa.

Pila upposi

Isometsä muistaa erittäin hyvin vuoden 1995 SM-hiihdot Keminmaan Kallinkankaalla ja niihin liittyneen kepposen.

Juontajat pyysivät ihmisiä tuomaan kisapaikalle suksien puhdistusta varten froteepyyhkeitä.

Jari Isometsä

Thunder Bayn MM-kisoissa samana keväänä hiihtäjiä kiusasi saastelaskeuma, joka sotki puhtaat ladut pahasti.

– Siellä suksien pohjat putsattiin hiihtämällä pyyhkeiden yli, pohjustaa pronssimitalin takaa-ajossa napannut hiihtäjä tarinaa.

Siitäpä Radio Perämeren lauantairadio keksi aprillipilan aiheen: Jari Isometsän kisat ovat vaarassa Kallille leijailleen töhnän vuoksi.

– Juontajat pyysivät hyväntahtoisia ihmisiä tuomaan kisapaikalle suksien puhdistusta varten froteepyyhkeitä. Pyyhkeitä kertyi kymmenittäin. Eihän niitä toki tarvittu, mutta hyvät naurut saatiin aikaan. Kukaan ei ollut silti pahoillaan, vaikka joutui juksatuksi, paljastaa Jari muistelussaan.

Laduilta radoille

Nykyään Isometsä tekee töitä Forssan Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtajana. Hän on innostunut hommastaan ja kokeillut jopa ohjastamista.

– Omaa  hevosta ei vielä ole, mutta laitetaan harkintaan. Olen toki hevosta ohjastanut. Pitäähän sitä näissä hommissa osata olla suittimiehenä, virnuilee hyväntuulinen hiihtäjälegenda.

Suosittelemme sinulle