Hyppää sisältöön

Jalan amputoinut kirurgi uskoo: Savisaar palaa politiikkaan

Savisaar oli kaksi viikkoa sitten kuolemaisillaan. Toipuminen on ollut odottamattoman nopeaa.

Edgar Savisaar Kuva: Timur Nisametdinov / EPA

Viron keskustapuolueen johtaja ja Tallinnan kaupunginjohtaja Edgar Savisaar palaa politiikkaan, vaikka häneltä on amputoitu jalka, uskoo leikkauksen tehnyt kirurgi.

Peep Talving sanoo Viron yleisradioyhtiön ERR:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), etta Savisaar on toipumassa niin sanotun lihansyöjäbakteerin aiheuttamasta ankarasta tulehduksesta, jonka takia hänen tilansa oli viikon ajan kriittinen.

– Kaikki näyttäjät ovat parempaan päin. Tänään uskon optimistisesti, että kaupunginjohtaja palaa politiikkaan. Minulla on sellainen tunne ja luottamus, Talving sanoi.

Hänen mukaansa Savisaaren toipuminen on puolentoista viime viikon aikana ollut odottamattoman nopeaa. Kuolleisuus lihansyöjäbakteeriin on yleensä suuri, Talving muistuttaa.

Hän kiittää Tarton yliopistosairaalan henkilökuntaa suurista ponnisteluista. Hän korostaa, että samalla tavoin taistellaan muidenkin potilaiden hengestä, vaikka työ ei saakaan samanlaista huomiota kuin Savisaaren tapaus.

Savisaar on jo kerran aiemmin palannut politiikkaan vakavan sairauden jälkeen. Vuoden 2003 rajun sydänkohtauksen ja sydänleikkauksen luultiin lopettavan hänen uransa, mutta sairausloma jai odottamattoman lyhyeksi.

Keskustapuoluetta johtaa tällä hetkellä Kadri Simson, joka on ollut puolueen varapuheenjohtaja seitsemän vuotta. Hän on myös puolueen parlamenttiryhmän pitkäaikainen johtaja. Tallinnan johdossa Savisaarta sijaistaa apulaiskaupunginjohtaja Taavi Aas.

Suosittelemme sinulle