Hyppää sisältöön

Technopolis myi lähes puolet Kuopion liiketoiminnastaan KPY:lle

Technopolisen liiketoimintaan kuuluu muun muassa 67 000 neliömetriä toimitilaa Kuopion Savilahdessa. KPY:n osuus kaupassa oli 50 miljoonaa euroa.

Kuva: Pertti Huotari / Yle

Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö, KPY Sijoitus on ostanut Kuopiossa 40 prosenttia Technopoliksen liiketoiminnasta, johon kuuluu 67 000 neliömetriä toimitilaa Kuopion Savilahdessa.

Technopolis Oyj myi koko Kuopion alueen liiketoimintansa 125 miljoonalla eurolla perustetulle Technopolis Kuopio Oy holding -yhtiölle, josta KPY omistaa 40 prosenttia. KPY:n osuus kauppahinnasta on näin ollen 50 miljoonaa euroa.

Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kermanin mukaan yhteistyö antaa hyvät edellytykset omistuksen arvon kasvattamiselle. Technopolis Kuopio Oy voi tehdä jatkossa sijoituksia olemassa olevien kampusten laajennuksiin ja uusiin kasvuhankkeisiin. KPY:n tavoitteena on Savilahden alueen pitkäjänteinen kehittäminen.

Technopolikselle kyseessä on ensimmäinen yhteisyritys kotimaassa.

Osuuskunta KPY on kuopiolainen teollinen omistaja ja sijoittaja, jonka omistajajäsenistä suurin osa on pohjoissavolaisia. Technopolis hallinnoi useita yrityskeskittymiä Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Suosittelemme sinulle