Hyppää sisältöön

Matkakortti todistaa pian kanta-asiakkuuden kahvilassa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella

Tampere ja Turku ovat päättäneet yritysten kanta-asiakasjärjestelmän liittämisestä joukkoliikenteen matkakorttiin. Pääkaupunkiseudulla matkakortilla on saanut asiakasetuja noin sadasta paikasta viime vuoden loppupuolelta lähtien.

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Mahdollisuus käyttää joukkoliikenteen matkakorttia kanta-asiakaskorttina kivijalkaliikkeissä laajenee pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Sekä Tampere että Turku ovat päättäneet solmia sopimuksen kanta-asiakaspalveluja yrityksille tarjoavan helsinkiläisen Klienton kanssa. Tavoitteena on, että molemmissa kaupungeissa palvelu julkistettaisiin kesän korvalla.

Lisäksi Kliento keskustelee Lahden kanssa kanta-asiakasjärjestelmän liittämisestä matkakorttiin.

Nyt aletaan houkutella yrityksiä mukaan järjestelmään. Yritys maksaa palvelusta vajaan sadan euron kuukausimaksun. Sillä saa muun muassa älylaitteen ja matkakortin lukijan, joiden avulla asiakkaan käynti kuitataan.

Mukana myös kahviloita ja ravintoloita

Helsingissä HSL:n matkakorttia vilauttamalla voi saada erilaisia etuja noin sadasta paikasta. Kivijalkaliikkeiden lisäksi mukana on kahviloita ja ravintoloita.

– Tämä on lähtenyt mukavasti käyntiin, sanoo Klienton toimitusjohtaja Jukka Meklin.

Haluamme tukea keskustan elinvoimaisuutta. Tämä on myös uusi markkinointikanava omalle matkakortillemme.

Hanne Tamminen

Tampereen joukkoliikenteestä kerrotaan, että matkustamisen hintaan uudistus ei vaikuta. Tampereen joukkoliikenteeltä järjestelmä ei vaadi uutta tekniikkaa eikä rahallista satsausta.

– Haluamme tukea keskustan elinvoimaisuutta. Tämä on myös uusi markkinointikanava omalle matkakortillemme, sanoo tiedottaja Hanne Tamminen Tampereen joukkoliikenteestä.

Tampereen seudun joukkoliikenne on muuttunut kovasti viime aikoina. Viime kesänä seudulla otettiin käyttöön uusi maksuvyöhykkeisiin perustuva hinnasto ja bussilinjat uudistuivat kauttaaltaan.

– Tampereen ympäryskunnissa on paljon käytetty Matkahuollon korttia. Haluamme tehdä omaa korttiamme tutuksi, Tamminen sanoo.

Suosittelemme sinulle