Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tältä näyttää eduskunnan uusi istuntosali Sibelius-Akatemiassa – video

Sibelius-Akatemian konserttisaliin remontoitua väliaikaista istuntosalia voi kuvailla tyyliltään hyvin pelkistetyksi. Kansanedustajat palaavat eduskuntataloon syksyllä 2017 peruskorjauksen valmistuttua.

Eduskunnan puhemies esittelee väliaikaista istuntosalia Sibelius-Akatemian tiloissa. Uudet kansanedustajat kokoontuvat Sibelius-Akatemian konserttisalissa eduskuntatalon peruskorjauksen takia.
Terhi Toivonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) esitteli torstaina väliaikaista istuntosalia Sibelius-Akatemian tiloissa.

Eduskuntatalo tyhjennetään peruskorjauksen ajaksi, ja uudet kansanedustajat aloittavat työnsä Sibelius-Akatemian konserttisaliin remontoidussa tilassa. Opetusluokkiin taas tulee valiokuntien ja virkamiesten työtiloja.

Istuntosalissa on suureen saliin verrattuna vähemmän tilaa, muun muassa ministeriaition paikkoja on yhdeksän. Aivan perälle istumaan joutuviin uusiin kansanedustajiin on lehterin alla rajattu näkyvyys.

Salin lehterille mahtuu kolmasosa aiemmasta eli noin sata ihmistä seuraamaan keskustelua.

Heinäluoma arvelee, että uudessa tilassa tullaan käymään elävämpää ja tunteikkaampaa keskustelua, koska ihmiset istuvat intiimissä tilassa lähempänä toisiaan.

Sibelius-Akatemian rakennus sijaitsee sadan metrin päässä eduskuntatalosta, osoitteessa Pohjoinen Rautatienkatu 9.

Eduskunnan kiinteistön ja konserttisalin välille rakennetaan kulkuyhteys.

Julkisivuremontin lisäksi uusitaan eduskunnan koko talotekniikka kuten putket, ilmavaihto- ja lämmitysjärjestelmät sekä talon turvallisuusratkaisut. Lisäksi rakennuksen sisätilat ja kalusteet entisöidään.

Rakennus tullaan peittämään jättipeitteellä, johon maalataan eduskunnan kuva. Eduskunnan peruskorjauksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2017, jolloin myös kansanedustajat palaavat rakennukseen.

Eduskunnan ja sen kiinteistöjen kymmenen vuotta kestävän korjausurakan kustannukset nousevat kaikkiaan 275 miljoonaan euroon.

Suosittelemme