Hyppää sisältöön

Punk nosteessa: "Energisyys ja itse tekeminen kiehtovat"

Kiinnostus vaihtoehtoiseen tekemiseen on kasvanut ja tämä näkyy myös punkin suosion nousuna, sanoo Poriin punk-festivaalia järjestävä Minna Wallenius.

Nainen seisoo keltaisen auton edessä Poriferia-paita päällään.
Kuva: Lore Korpelainen / Yle
Lore Korpelainen

Punk musiikki on nosteessa. Tämä on huomattu myös Porissa, missä järjestetään tänä viikonloppuna punk rock -minfestari Poriferia. 

– Pori on nyt tämän viikonlopun Suomen punkpääkaupunki. Bändejä ja yleisöä on paikalla ympäri Suomen ja fiilis on erinomainen, kertoo tapahtumaa järjestävä Minna Wallenius.

Katujen Äänistä Pelle Miljoonaan

Poriferia-festivaalia järjestävän Minna Walleniuksen mukaan punkin suosio on taas kasvussa, vaikkei 1970-80 -lukujen mittakaavassa.

Minua viehättää etenkin punkkulttuurin yhteisöllisyys.

Poriferia-festivaalia järjestävä Minna Wallenius

– Kyllähän tämä edelleen marginaalia on, mutta selvästi nuoret ovat taas löytämässä punkin.  Osittain tämä johtuu Pertti Kurikan Nimipäivien suosiosta, mutta genre kiinnostaa muutenkin.

Nuoria puhuttelevat muun muassa yhtyeet Pää Kii ja Katujen Äänet.

– Punkin kuuntelu aloitetaan usein niistä ja myöhemmin löydetään myös 70-80 -lukujen bändit kuten Ratsia, Pelle Miljoona ja Luumäet.

Vaihtoehtoinen kiinnostaa

Minna Walleniuksen mukaan kiinnostus vaihtoehtoiseen tekemiseen on ylipäätään kasvanut ja valtavirtojen ulkopuolelle hakeudutaan myös musiikissa. Häneen itseensä vetoaa punkissa muun muassa sen energisyys ja itse tekemisen meininki.

– Minua viehättää etenkin punkkulttuurin yhteisöllisyys.

Poriferia-festivaalilla esiintyvät muun muassa Yleislakko, Hintit, Tappajatomaatit ja porilaista osaamista edustava The Trassels. 

Suosittelemme sinulle