Hyppää sisältöön

Stubb Ylelle: Sapelinkalistelua ei kannata hätkähtää

Venäjän ulkoministeriön kannanoton mukaan Suomen ja Ruotsin siirtyminen kohti Nato-yhteyttä aiheuttaa huolestumista. Stubb sanoo, että Suomi tekee omat ulko- ja turvallisuuspoliittiset päätöksensä itsenäisesti.

Alexander Stubb.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan suomalaisilla ei ole syytä huoleen eikä sapelinkalistelua kannata hätkähtää. Hän kommentoi Venäjän ulkoministeriön kannanottoa Ylelle antamassaan haastattelussa Kesärannassa.

Stubbin mukaan äänenpainot ovat hieman rankkoja, mutta kannattaa pitää pää kylmänä.

Hän myös sanoo, että Suomi tekee omat ulko- ja turvallisuuspoliittiset päätöksensä itsenäisesti.

– Kenelläkään muulla valtiolla ei tietenkään ole veto-oikeutta Suomen päätöksiin. 

Venäjän ulkoministeriön kannanotossa todetaan, että pohjoismainen puolustusyhteistyö on alkanut suuntautua Venäjää vastaan. Stubbin mukaan näin ei ole.

– Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka perustuu kahteen pilariin: yksi on uskottava itsenäinen puolustus ja toinen on kansainvälinen yhteistyö. Yksi keskeisiä kansainvälisen yhteistyön pilareita on pohjoismainen yhteistyö ja yhteistyö Ruotsin kanssa. Ja sitten on myös selvää, että jatkamme läheistä yhteistyötä Euroopan unionin sisällä ja läheistä kumppanuutta Naton kanssa.

Stubb sanoo myös, ettei pohjoismaisten puolustusministerien aiemmin tällä viikolla julkaisemassa kirjoituksessa ole mitään uutta.

Suosittelemme sinulle