Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Masters huipentui upeasti – golf-sensaatio nousi legendojen joukkoon

Jordan Spieth piti Augustassa johtonsa alusta loppuun ja otti ensimmäisen arvoturnausvoittonsa 21-vuotiaana. Spiethin yhteistulos -18 sivuaa Tiger Woodsin ennätystä.

Jordan Spieth
Kuva: EPA
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain Jordan Spieth on voittanut golfin US Mastersin Augustassa. Arvostettua kilpailua alusta saakka johtanut Spieth, 21, pelasi sunnuntaina päätöskierroksen tulokseen -2 ja juhli uransa ensimmäistä Masters-voittoa yhteistuloksella -18.

Yhtä kova tulos on nähty Augustassa vain kerran aikaisemmin. Tiger Woods valloitti Mastersin samalla tuloksella vuonna 1997. Spieth sivusi erittäin kypsällä pelillään myös muita golf-legendoja.

Yksikään pelaaja sitten vuoden 1976 ja Raymond Floydin ei ole voittanut Mastersia johdettuaan turnausta avauskierrokselta lähtien. Lisäksi vain Craig Wood (vuonna 1941) on Spiethin ohella päästänyt kilpakumppaninsa korkeintaan kolmen lyönnin päähän Mastersin kärkipaikasta.

Nyt Spiethin voitto irtosi neljän lyönnin turvin. Kakkossijan jakoivat englantilainen Justin Rose sekä Spiethin maanmies Phil Mickelson.

- Tämä oli elämäni hienoin päivä. Masters-historiaan nouseminen, nimeni saaminen pokaaliin ja takin pukeminen on jotain, jota en voi kuvailla juuri nyt, Spieth kertoi voittonsa jälkeen.

Spieth ei voitostaan huolimatta nouse golfin maailmanlistan kärkeen. Ykköspaikka pysyy yhä Mastersissa kolmanneksi sijoittuneen Pohjois-Irlannin Rory McIlroyn nimissä. Spieth nousi rankingissä toiseksi, minkä myötä listan kaksi kärkisijaa on ensimmäistä kertaa alle 25-vuotiaiden pelaajien hallussa.

- Hänellä on neljä Major-titteliä. Se jotain, josta minä pystyn tällä hetkellä vain unelmoimaan, Spieth summasi.

Suosittelemme sinulle