Hyppää sisältöön

Yhä suositummat vinyylilevyt saivat oman listansa Britanniassa

Vinyyliä myydään Britanniassa enemmän kuin 20 vuoteen. Ensimmäisellä virallisella albumilistalla on useita vinyylin kultakauden suosikkeja.

Kuva: Jaakko Vähämäki / Yle

Vinyylilevyille on perustettu uusi levymyyntiä seuraava lista Britanniassa. Listoja Britanniassa kokoava Official Charts -yhtiö perusteli listan tarvetta vinyylin kasvavalla suosiolla.

Perinteisiä vinyylilevyjä myytiin Britanniassa viime vuonna vajaat 1,3 miljoonaa kappaletta, mikä on suurin luku sitten vuoden 1994. Vinyylialbumien myynti kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 69 prosenttia kuluvana keväänä, Official Charts kertoi.

Vuoden 2015 tammi-maaliskuun albumilistan ykkönen on Noel Gallagher's High Flying Kites -yhtyeen albumi Chasing Yesterday. Kymmenen kärjessä on myös kolme vinyylin kultakaudella 1970-luvulla julkaistua albumia: Led Zeppelinin IV ja Physical Graffiti sekä Pink Floydin Dark Side of the Moon.

Vinyylisinglelistan kolmosena on puolestaan David Bowien vuonna 1975 julkaisema Young Americans.

Myynnin nopeasta kasvusta huolimatta vinyylialbumien markkinaosuus jää yhä vain 1,5 prosenttiin. Myös markkinaosuus kaksinkertaistui viime vuonna, Official Charts kertoo.

Suosittelemme sinulle