Hyppää sisältöön

OP: Asuntolainan lyhennysvapaa voi lisätä kulutusta miljoonilla euroilla Pohjois-Savossa

Asuntolainojen maksuttomia lyhennysvapaita on myönnetty yli neljä kertaa tavanomaista enemmän Pohjois-Savon Osuuspankissa helmikuussa alkaneen kampanjan aikana. OP-ryhmän mukaan kampanjalla haetaan kasvusykäystä Suomen talouteen.

Euron seteleitä miehen kädessä.
Kuva: Boris Rössler / EPA
Kati Myöhänen

Yli 2 500 Pohjois-Savon Osuuspankin asuntolaina-asiakasta on hakenut ja saanut maksutonta lyhennysvapaata OP-ryhmän helmikuussa aloittamassa kampanjassa.

OP-ryhmässä on laskettu, että tähän mennessä myönnetyt lyhennysvapaat tuovat koko maassa vuositasolla lisäkulutuspotentiaalia 250 miljoonaa euroa ja Pohjois-Savossa noin 18 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Pohjois-Savon Osuuspankissa lyhennysvapaita on myönnetty kahden ja puolen kuukauden kampanjan aikana yli neljä kertaa tavanomaista enemmän. Kampanja jatkuu toukokuun loppuun.

OP-ryhmä alkoi helmikuussa tarjota asuntolaina-asiakkailleen lyhennysvapaata ilman kuluja ja marginaalimuutoksia; ryhmän mukaan kampanjalla haetaan kasvusykäystä Suomen talouteen. Myös Danske Bank on tarjonnut asiakkailleen vastaavaa etua.

Pohjois-Savon Osuuspankin rahoitusjohtaja Antti-Jussi Pitkälä sanoo, että lyhennysvapaan kysyntä on ollut odotusten mukaista.

– Lyhennysvapaata on myönnetty asiakkaille laidasta laitaan. Yksi on halunnut toteuttaa suunnittelemansa remontin, toinen on lähtenyt ulkomaan matkalle. Uskon, että palveluiden ja tuotteiden ostamiseen on vapautunut rahaa, mikä luo paikallisestikin talouteen positiivisempaa virettä, Pitkälä sanoo.

Osuuspankin tarjoama lyhennysvapaa laina-aika on puoli vuotta tai vuoden. Lyhennysvapaan aikana asiakas maksaa lainastaan vain korot. Kaikkiaan OP-ryhmä lähti hakemaan kampanjalla miljardiluokan kasvusykäystä.

Suosittelemme sinulle