Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kävelijä Aku Partanen valmistautuu Pekingin MM-kisoihin vuoristo-olosuhteissa

Lappeenrannan urheilumiesten kävelijä Aku Partanen harjoittelee valmentajansa Valentin Konosen johdolla 50 kilometrin kävelyyn eri ilmastoissa. Partanen lähtee Pekingiin vuoristoleirien kautta.

Aku Partanen valmistautuu Pekingin MM-kisoihin.
Aku Partanen valmistautuu Pekingin MM-kisoihin.
Iida Rauhalammi
Avaa Yle-sovelluksessa

 Lappeenrannan urheilumiesten kävelijä Aku Partanen harjoittelee valmentajansa Valentin Konosen johdolla 50 kilometrin kilpailuun. Ennen Pekingin kisoja Partanen harjoittelee kahdella vuoristoleirillä Bulgariassa ja Espanjassa.

Valentin Konosen opissa

Helsingissä asuva Aku Partanen valmistautuu Pekingin MM-kisoihin kävelijälegenda Valentin Konosen opissa. Konoselta on myös peräisin harjoittelumalli, jossa peruskuntoa parannetaan vuoristoilmastossa. Ensimmäisenä on vuorossa matka Espanjaan.

– Huhtikuussa lähden Sierra Nevadaan. Siellä on tarkoitus asua ylhäällä ja harjoitella alhaalla. Tarkoitus on hakea lisää punasolumassaa. Peruskuntopohja paranee vuoristossa.

Kurinalaista harjoittelua

Partanen on vuodesta 2012 ollut kävelijä Valentin Konosen valmennettavana. Harjoitteluohjelma ruokavalioineen on tässä vaiheessa jo erityisen tarkka.

– Kononen seuraa harjoitteluani pari-kolme kertaa viikossa. Hän tekee ohjelmat, on analyyttinen ja laskelmoiva. Se sopii minulle, sanoo Partanen.

Harjoittelun lisäksi Partasen kevääseen kuuluu valmistautuminen Helsingin yliopiston historian pääsykokeisiin.

Suosittelemme sinulle