Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

JHL:n hallituksen jäsen: Porvarihallitus tietäisi lakkoja

Ammattijärjestö JHL:n hallituksessa ja SAK:n valtuustossa istuva Tommi Raunela (sd.) arvioi, että puhdas porvarihallitus johtaisi lakkoiluun. Raunela kertoi kantansa vaalitentissä Porissa.

Pääluottamusmies Tommi Raunela.
JHL Porin yhteisjärjestön pääluottamusmies Tommi Raunela. Kuva: Mika Viljanen / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Ammattijärjestö JHL:n hallituksen ja keskusjärjestö SAK:n valtuuston jäsen Tommi Raunela (sd.) arvioi, että SDP:n jääminen hallituksen ulkopuolelle ja puhtaan porvarillisen hallituksen perustaminen johtaisi lakkoilun merkittävään kasvuun.

Raunela kertoi kantansa Yle Satakunnan ja Satakunnan Kansan vaalitentissä perjantai-iltana. Hänen mukaansa porvarillisen hallituksen linja johtaisi työntekijöiden aseman heikentämisyrityksiin ja väistämättä myös lakkoilun lisääntymiseen.

Samassa keskustelussa muun muassa kokoomusta edustava Kari Hannus ja keskustan Juha Korkeaoja vaativat laittomien lakkojen laittamista kuriin. Tilaisuudessa kokoomuksen ja keskustan riveistä hämmästeltiin, miten SDP:n ja SAK:n edustaja voi jo ennen hallituksen muodostamista nostaa esille lakkoilun lisääntymisen mahdollisuuden.

Tommi Raunela on ehdoilla eduskuntavaaleissa, ja hänen takanaan on runsaasti ay-liikkeen järjestöväkeä ja rahaa. Hän pyrkii haastamaan maakunnan istuvat demarikansanedustajat Krista Kiurun ja Kristiina Salosen.

Suosittelemme sinulle