Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten Tiina Elovaara: "Nyt on meidän hetkemme ottaa hallitusvastuu"

Perussuomalaiset onnistui säilyttämään neljä eduskuntapaikkaa Pirkanmaalta. Joukossa on kaksi konkaria ja kaksi uutta kansanedustajaa.

Perussuomalaiset kansanedustajat
Kuva: Yle
Petra Ketonen

Perussuomalaisten ehdokaslistasta uupui kaksi tärkeää nimeää. Pertti "Veltto" Virtanen ei asettunut ehdolle, ja Laila Koskela loikkasi kesken kauden keskustaan.

Tästä huolimatta perussuomalaiset onnistui pitämään neljä eduskuntapaikkaa. Kihniöläinen Lea Mäkipää ja punkalaitumelainen Martti Mölsä uusivat pestinsä. Lisäksi uusina eduskuntaan nousevat Sami Savio Ylöjärveltä ja Tiina Elovaara Tampereelta.

Tiina Elovaaran mukaan perussuomalaisten vaalivalvojaisissa tunteet ailahtelivat.

– Vaalivalvojaiset olivat aikamoista vuoristorataa. Meillä oli alkuun jähmettynyt tunnelma, kun ennakkoäänet pamahtivat ruudulle ja perussuomalaisille näytti 15,8. Se veti meidät vähän hiljaisiksi.

– Mutta uskomaton loppukiri ja puolueen lopullinen tulos osoittivat, että viimeinen viikko on ollut merkityksellinen. Ne varsinaisen vaalipäivän äänet tulivat meille päin. Kaiken kaikkiaan uskomaton nousu, hehkuttaa Elovaara.

Hallitukseen työpaikkoja tekemään

Minulla on sellainen tuntuma, että nyt on meidän hetkemme ottaa hallitusvastuu. Uskoisin, että me keskustalle kelpaamme.

Tiina Elovaara

Perussuomalaisten molemmat uudet kansanedustajat ovat kaupunginvaltuutettuja. Ylöjärveläinen Sami Savio on 39-vuotias diplomi-insinööri ja ekonomi. Tiina Elovaara on 28-vuotias kasvatustieteen opiskelija.

Valtakunnallisesti perussuomalaiset menetti vaaleissa yhden kansanedustajan, mutta nousi silti eduskunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Tiina Elovaaran mielestä nyt on aika ottaa hallitusvastuu.

– Ihan ensimmäisenä on kiinnitettävä huomio 360 000 työttömään. Nyt aletaan tehdä työpaikkoja ja se pitää olla hallituksen tavoite. Toivon, että me olemme hallituksessa tekemässä työpaikkkoja.

– Uskon – en tiedä, mutta minulla on sellainen tuntuma, että nyt on meidän hetkemme ottaa hallitusvastuu. Uskoisin, että me keskustalle kelpaamme, Tiina Elovaara arvioi.

Suosittelemme sinulle