Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Bayern on kotikentällään nälkäinen – edessä kahden maalin ajojahti

FC Porto vei hieman yllättäen ensimmäisen kamppailun Bayern Müncheniä vastaan Mestarien liigan puolivälierissä. Nyt saksalaisjoukkueella on näytönpaikka.

Porto vs Bayern
Kuva: EPA
Sara Salmi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kestomenestyjä Bayern Münchenillä on edessään tiukka iltapuhde tiistaina, jos se mielii jatkoon Mestarien liigassa. FC Porto voitti Bayernin kotikentällään tyylikkäästi 3–1, kun joukkueet kohtasivat puolivälierien ensimmäisessä ottelussa.

Jos historia toistaa itseään, on Bayern hyvin heikoilla. Se on ollut kahden maalin tajaa-ajotilanteessa UEFAn kilpailuissa neljästi – ja hävinnyt ne kaikki.

Toisaalta tilastot ovat myös saksalaisten puolella: viisinkertainen Mestarien liigan voittaja Bayern on selviytynyt välieriin joka vuosi kolmen viime kauden aikana.

Yksi todellisimmasta huolenaiheista Bayernin joukkueessa lienee loukkaantumiset. Lista on pitkä, ja sivussa ovat yhä muun muassa Franck Ribéry ja Arjen Robben.

Portolla ainutlaatuinen tilaisuus

FC Porto pyrkii Mestarien liigan välieriin ensimmäistä kertaa sitten vuosien 2003–2004, jolloin joukkue voitti myös mestaruuden.

Vaikka Porto lähtee Saksaan kahden maalin etumatkalla, joutuu se vieraskentällä kovan paineen alle. Joukkue on kuitenkin tällä kaudella osoittanut, että se pystyy voittoihin myös vieraissa. Porto on voittanut pudotuspelit mukaan lukien kolme viidestä vieraspelistään tähän mennessä.

Porton menestys voi riippua paljon Jackson Martinezista, joka palasi joukkueen vahvuuteen viime ottelussa Bayernia vastaan. Hyökkääjä pääsi paluuottelussaan samantien maalin makuun. Porton manageri arvioi tuolloin, että voitto oli pitkälti Martinezin ansiota.

Suoraa lähetystä Bayern Münchenin ja FC Porton välisestä toisesta osaottelusta voi jännittää tiistaina Ylen TV2:ssa klo 21.35 alkaen.

Suosittelemme