Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Bayern Münchenillä vuori kiivettävänään illan tv-ottelussa - "Tämä ottelu on kuin finaali"

Tilastojen valossa Porto on vahvoilla tiistain kohtaamisessa. Bayern ei ole koskaan onnistunut eurokentillä nousemaan kahden maalin takaa-ajosta kaksiosaisen pudotuspelitaiston voittoon.

Bayern München juhlii.
Kuva: EPA
Jyri Kivimäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksalaisella jalkapallon suurseuralla Bayern Münchenillä on takanaan vauhdikas ja värikkäitä tapahtumia sisältänyt viikko.

Loukkaantumisista kärsinyt joukkue taipui viikko sitten Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Portolle maalein 1-3, minkä jälkeen neljä vuosikymmentä seuraa palvellut lääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt jätti tehtävänsä koettuaan mielestään vääryyttä Porto-tappion syitä etsittäessä.

Lauantaina tunnelmat hieman kohosivat 2-0-rutiinivoiton myötä Hoffenheimista. Voitto takasi sen, että Bayern voi varmistaa Bundesliigan mestaruuden jo tulevana viikonloppuna, jos joukkueet pelaavat sopivasti ristiin.

Valonpilkahduksesta huolimatta Bayernilla on todellinen vuori kiivettävänään tiistaina, kun joukkue kohtaa Ylen tv-ottelussa Porton Mestarien liigan toisessa puolivälierätaistossa. Joukkueen on kivuttava kahden maalin takaa ohi, mikäli se mielii neljäntenä perättäisenä vuonna Mestarien liigan välieriin.

Saksalaisjätin valmentajalle Pep Guardiolalle tiistai on äärimmäisen tärkeä päivä. Hän on kolmivuotisen valmennuspestinsä puolivälissä, ja vaikka ensimmäinen kausi päättyi Saksan tuplamestaruuteen, on pärjääminen Mestarien liigassa mittari menestykselle.

- Kun voitat suurseurassa, olet nero ja supertaktikko. Kun tulee tappioita, on tilanne vaikea, Guardiola arvioi.

Tilastojen valossa Porto on vahvoilla tiistain kohtaamisessa. Bayern ei ole koskaan onnistunut eurokentillä nousemaan kahden maalin takaa-ajosta kaksiosaisen pudotuspelitaiston voittoon. Näitä yrityksiä sillä on takanaan neljä. Viimeisimmät tappiot tulivat Chelsealle puolivälierissä vuonna 2005 ja Real Madridille välierissä vuonna 2000.

- Tiistain ottelu on kuin finaali, mutta minulla on täysi luottamus pelaajiini, Guardiola jatkoi.

Porto puolestaan on ollut voittamaton tämän kauden Mestarien liigan vieraspeleissään. Joukkue on voittanut kolme viidestä vierasottelustaan. Joukkue vakuuttaa, ettei se aio lähteä vain puolustamaan johtoaan tiistain otteluun.

- Tekisimme virheen, jos menisimme kentälle vain puolustamaan 90 minuutiksi. Emme ikinä pystyisi siihen, Porton maalitykki ja joukkueen kapteeni Jackson Martinez totesi.

- Tiedämme, että ottelusta tulee vaikea ja tulemme kokemaan kärsimystä ihan kuin kotiottelussakin. Mutta mielestäni meillä on oikeat pelaajat vastahyökkäyksiin ja pystymme hyvään peliin, Martinez jatkoi.

Suosittelemme