Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Italia: Välimeren laivaturman syinä kapteenin virhe ja liian suuri matkustajamäärä

Sunnuntaina kaatunut siirtolaisia kuljettanut alus törmäsi säiliölaivaan, mutta säiliölaivan miehistöä ei pidetä syyllisenä. (VIDEO)

Siirtolaistulva Afrikasta Eurooppaan pahenee koko ajan. Italia ja Malta pyytävät apua muulta Euroopalta. EU on neuvoton.
Katriina Töyrylä
Avaa Yle-sovelluksessa

Italian viranomaisten mukaan kapteenin virhe ja aivan liian suuri matkustajamäärä olivat yhteisesti syyssä sunnuntaina sattuneeseen siirtolaisveen turmaan Välimerellä.

Sisilialaisen Catanian kaupungin syyttäjät toteavat, että alus törmäsi portugalilaiseen säiliölaivaan, mutta säiliölaivan miehistöä ei pidetä syyllisenä.

Törmäyksen jälkeen siirtolaisia kuljettanut vene kaatui, mikä johtui syyttäjien mukaan kapteenin ohjausvirheistä sekä satojen aluksessa olleiden ihmisten hädissään tekemistä liikkeistä.

Aluksen tunisialainen kapteeni ja yksi syyrialainen miehistön jäsen on pidätetty. Kapteenia epäillään useista murhista, onnettomuuden aiheuttamisesta ja avunannosta laittomaan siirtolaisuuteen. Miehistön jäsen on pidätety epäiltynä avunannosta laittomaan siirtolaisuuteen.

Syyttäjät aikovat pyytää heille pidennettyä tutkintavankeutta.

Välimeren tuhoisimmassa onnettomuudessa hukkui arviolta 700–900 ihmistä. Onnettomuudesta selvisi vain 28 ihmistä.

YK:n pakolaisjärjestö on hengissä selvinneiden kertomusten perusteella arvioinut noin 800 ihmisen kuolleen. Portugalilaisen kauppalaivan kapteeni on arvioinut, että laivassa oli 850 ihmistä.

Kreikassa pidätettiin kaksi ihmisten salakuljettajaa

Kreikan poliisi on pidättänyt kaksi salakuljettajiksi epäiltyä miestä maanantaina Rhodoksen lähellä sattuneen siirtolaisveneen turman vuoksi.

Kolme ihmistä kuoli, kun noin 90 ihmistä kuljettanut alus upposi. Turkista lähteneen aluksen matkustajat olivat pääasiassa syyrialaisia.

Myös pidätetyt kaksi miestä ovat Syyriasta.

Kreikan satamapoliisi sanoo auttaneensa tiistaina kahta muuta siirtolaisia kuljettanutta venettä Egeanmerellä. Veneissä oli lähes sata matkustajaa.

Suosittelemme