Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Canucks pakkovoiton eteen – ”Eddie-vaimo” murtui hornankattilassa

Kotijoukkue Calgary Flames voitti Vancouver Canucksin 3-1 ja johtaa ottelusarjaa samoin numeroin. Canucks-vahti sai penkkikomennuksen ja kyseenalaisen kosinnan.

Henrik Sedin jäällä.
Canucks-kapteeni Henrik Sedin (1+0) palkittiin ottelun kolmostähtenä, kun Calgary voitti Vancouver Canucksin luvuin 3-1. Kuva: Iikka Pirttikoski
Iita Pirttikoski
Avaa Yle-sovelluksessa

**CALGARY. **Ripaus selästä taklaamista, aavistus huitomista ja hitusen yleistä väkivaltaisuutta ja – voilà – avauserässä oli tehty jo kolme ylivoimamaalia. Calgary Flames voitti lopulta Vancouver Canucksin luvuin 3-1 ja johtaa ottelusarjaa samoin numeroin.

Kiekkoa oli jahdattu parisen minuuttia ottelusarjan neljännessä kohtaamisessa, kun ensimmäinen käsirysy oli jo lähellä syntyä. Ronalds Kenins niittasi superlupaus Sam Bennettin levyksi – ja todisti hetkeä myöhemmin Flamesin avausmaalia. Sen tyylitteli kotijoukkueen toinen nuori tulokas, Johnny Gaudreau.

Jäähyä jäähyn perään

Seuraava jäähyilijä oli David Schlemko, jonka kaksiminuuttinen tuomittiin Brandon McMillania vastaan huitomisesta. Ylivoimaminuuteista riemastunut McMillan iloitsi kopauttamalla mailaansa Flames-faneja suojaaviin päätylaseihin. Ele sai pari penkkiriviä hurjistuneita kannattajia pomppaamaan istuimistaan huutokuoron vauhdittamana. Jos ei tämä ele heitä miellyttänyt, niin ei sitä tehnyt myöskään Canucks-kapteeni Henrik Sedinin temppu kyseisellä ylivoimalla. Ruotsalainen pussitti tasoitusmaalin ajassa 8:12.

Calgarylaisyleisö räjähti hurmokselliseen huutoon alle minuuttia myöhemmin. Sytykkeenä toimi Jiri Hudlerin viimeistelemä kotijoukkueen toinen maali – jälleen ylivoimalla. Nyt jäähyä istui Canucks-hyökkääjä Nick Bonino. Huutokuoro saavutti avauserässä rock-konserttia vastaavan 115 desibelin meluhaitan – eikä ilta ollut vielä äänekkäimmillään. Tältä kuulostaa, kun kiekkohullulle kanadalaislaumalle tarjoillaan Saddledome-areenalla toinen playoff-ottelu viimeiseen 2186 päivään.

41,3 sekuntia. Sen verran olisi Vancouverin tarvinnut vielä avauserää sinnitellä, ja joukkue olisi päässyt vetämään henkeä vain yhden maalin takaa-ajoasemasta. Maalintekijä Sam Bennett, 18, ja syöttäjät TJ Brodie ja Joe Colborne olivat eri mieltä, ja latoivat joukkueensa lukemiin 3-1. Maali oli vasta viidettä NHL-otteluaan pelanneelle Bennettille uran toinen. Bennettinkin kanssa keskushyökkääjän paikasta taisteleva Markus Granlund ei ole mahtunut viimeisissä kahdessa ottelussa kokoonpanoon, ja Flamesin suomalaisvahti Karri Rämökin hoiti luukkuvahdin tehtäviä.

”Eddie, Eddie, Eddie”

Metelin makuun päässeet katsojat jatkoivat huutamista vastustajan maalivahti Lackia psyykaten.

– Eddie, Eddie, Eddie, noin 17 000 punapaidan lauma mylvi.

– Eddie, tuletko vaimokseni, vinoiltiin erään Flamesin mieskannattajan kyltissä.

”Morsian” siirtyi luukkuvahdiksi, kun tolppien väliin laitettiin toiseen erään Ryan Miller, 50 pudotuspelin verran kokeneempi amerikkalaisvahti. Miller sai pidettyä pesänsä puhtaana ottelun loppuun, vaikka läheltä piti -tilanteita riitti.

Yhteinäisen Flames-rivistön ja hurjan yleisön lisäksi Canucksia vaikutti pelottavan erityisesti 23-vuotiaan hyökkääjä Michael Ferlandin olemus. Ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava kanadalainen on yltynyt hyvään pudotuspelivireeseen.

Ferland kertoi ennen ottelua Flamesin toimittajille, mistä hän henkilökohtaisesti kaivaa viimeisen niittinsä pudotuspelihuumaan.

– Faneilta. Kun tulee jäälle ja kuulee, miten kovaa ääntä he pitävät. Se todellakin auttaa minua.

Vakuuttava oli myös Flames-vahti Jonas Hiller. Ottelun kakkostähdeksi valittu viileä sveitsiläinen torjui kaikkiaan 28/29 laukausta. Ykköstähti oli Flamesin Jiri Hudler ja kolmostähti Canucksin Henrik Sedin.

Flames johtaa ottelusarjaa luvuin 3-1, ja kanadalaisjoukkueiden taisto on näin ollen perjantaiaamuna katkolla Vancouverissa.

Suosittelemme