Hyppää sisältöön

Keskusta haluaa selvittää vielä kertaalleen Malmin lentoaseman kohtalon

Malmin lentokentän kohtalo on nousemassa yllättäen hallitusneuvottelujen asialistalle. Keskustan mukaan uusi selvitys on tarpeen, koska kentän lopettamista vastustetaan yli puoluerajojen.

Malmin lentokentän toiminta on päätetty ajaa alas vuoteen 2020 mennessä. Kuva: Touko Yrttimaa / Yle

Vaalivoittaja keskusta haluaa tehdä vielä yhden selvityksen Malmin lentoaseman kohtalosta. Malmin lentosemalle on jo kertaalleen päätetty rakentaa asuntoja. Keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan Malmille mahtuisivat niin lentokoneet kuin asunnotkin.

– Lähinnä minusta tulee kysymykseen, että löytyisikö sellaista vaihtoehtoa, että sinne voitaisiin kaavoittaa asuntoja kohtuudella niin, että  lentokenttätoiminta myös jatkuisi, Laaninen sanoo.

Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat vastustivat laajasti Malmin lentoseman lopettamista.

– Huomasin, että myös monien muiden puolueiden ehdokkaat täällä Helsingissä vaativat vielä kertaalleen Malmin selvittämistä, löytyisikö sellainen ratkaisu, että lentokenttätoiminta Malmilla voisi jatkua, Laaninen perustelee.

Laanisen mukaan uutta selvitystä puoltaa myös se, että korvaavaa kenttää ei ole löytynyt ja alueen asukkaan ovat olleet kentän säilyttämisen kannalla.

Malmin kentän uudesta käänteestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Suosittelemme sinulle