Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Stadin derbyn tunnelma hämmästytti: "Ihan uskomatonta Suomessa!"

Jukka Halme hehkutti 1-1-tasapelin tunnelmaa, mutta antoi myös risuja ennen ottelua tapelleille kannattajille.

HIFK-fanit juhlii
Kuva: Tomi Hänninen
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halme hymyili leveästi HJK:ta vastaan käydyn 1-1-tasapelin jälkeen, kun puhe kääntyi Stadin derbyn tunnelmaan.

- Onhan se mielettömän hienoa pelata, kun koko stadion on täynnä ja molemmat fanijoukot laulavat. Jossain vaiheessa koko pääkatsomokin taisi olla messissä. Onhan tuo ihan uskomatonta Suomessa, Halme sanoi ottelun jälkeen.

Paikallispelin tunnelman rakentaminen alkoi jo useita tunteja ennen varsinaista päätapahtumaa. Molempien joukkueiden kannattajaryhmät järjestivät marssit stadionille, ja laulu raikui pitkin Töölön katuja. Halme kuului itsekin aikoinaan IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingeihin, mutta niistä ajoista ryhmä on kokenut melkoisen muutoksen.

- Hauska kun miettii sinne 2000-luvun alkuun, niin oli kymmenen hengen ryhmä. Nyt se on tuonkokoinen ja stadion täynnä. Tämä kertoo potentiaalista, jota HIFK:lle on tarjolla.

Pienen miinuksen illan tohinoihin toi ennen ottelua nähty pieni nujakka, jonka jälkeen kolme ihmistä vietiin putkaan.

- En hyväksy tietenkään noita tappeluita. Se on hölmöä hommaa. Ymmärrän toki, että nämä ovat isoja juttuja molemmille fanijoukoille. Välillä saattaa tulla erimielisyyksiä.

HJK siirtyi ottelussa johtoon jo neljännellä minuutilla Mike Havenaarin maalilla, mutta Joni Korhosen rankkarimaali toi pelin tasoihin 23. minuutilla. Toisella jaksolla IFK:lla oli paikat jopa johtomaaliin, vaikka HJK painostikin lopussa.

- Kyllä tämä uskoa antaa. Emme tänään todellakaan olleet parhaimmillamme ja saimme Klubilta pisteen. Toki olisimme halunneet voittaa täydellä stadionilla, mutta pisteeseen täytyy tyytyä.

Suosittelemme