Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

IFK-vahti huomasi välillä laulavansa fanien mukana

Carljohan Eriksson pisti HJK:n Atomu Tanakan näyttävästi vipuun Stadin derbyn loppuhetkillä. Valmennus saattoi tosin joutua ostamaan tilanteen takia nitroja.

Carljohan Eriksson HIFK
Kuva: Tomi Hänninen
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

Carljohan Eriksson pääsi nauttimaan Stadin derbyn tunnelmasta HIFK:n maalilla, jonka takana hurja fanijoukko hoilasi laulujaan toisella jaksolla. Yli kymmenen tuhannen katsojan Stadin derby oli IFK-vahdin mieleen.

- Oli makeata pelata ja paikka näpäyttää vähän vanhaa seuraa. Pelin tiimellyksessä hyvä tunnelma katosi keskittymiseen, mutta välillä huomasin hoilaavani meidän kulmapotkujen aikana kannatuslauluja mukana. Näitä pelejä saisi olla paljon enemmänkin, IFK-vahti sanoi ottelun jälkeen.

Valmentajilta on tullut viimeisen 15 vuoden ajan palautetta, ettei noita pitäisi tehdä. En jutellut valmentajan kanssa asiasta vielä. Ehkä sitten, kun hän on hakenut apteekista nitrot.

Carljohan Eriksson harhautuksestaan.

Entinen HJK-pelaaja kohautti koko Töölön stadionia ottelun loppuhetkillä kylmähermoisella kikalla. HJK:n Atomu Tanaka prässäsi vahtia loppuun asti, mutta syötön sijaan Eriksson laittoi japanilaisen vipuun.

Harhautus näytti uhkarohkealta, mutta maalivahti oli jo aiemmin kiinnittänyt huomiota Tanakan kovaan prässiin.

- Tuli vähän huono kosketus palloon ja ei näkynyt syöttöpaikkaa, niin ajattelin että mikä ettei. Todennäköisesti pallo olisi osuessaan mennyt maali- tai kulmapotkuksi. Eli ei mitään suurta vaaraa, mutta hyvä että onnistui.

- Valmentajilta on tullut viimeisen 15 vuoden ajan palautetta, ettei noita pitäisi tehdä. Aina niitä silloin tällöin tulee. En jutellut valmentajan kanssa asiasta vielä. Ehkä sitten, kun hän on hakenut apteekista nitrot.

Kikkatilanteen lisäksi kaksikko taisteli myös hetkeä aiemmin. Pallo keskitettiin Tanakalle viiteen metriin ja japanilainen veti yllättäen pallon saksipotkulla kohti maalia. Eriksson sai kuitenkin torjuttua tilanteen.

- Ihan uskomaton jätkä, kun väärältä puolelta veti vielä sen. Hyvä että tuli päin, juuri sain kädet eteen.

Suosittelemme