Hyppää sisältöön

Lemmenseikkailu toi CIA:n johtajalle kahden vuoden ehdollisen tuomion

Yhdysvaltain korkea-arvoisimpiin kenraaleihin kuulunut David Petraeus todettiin syylliseksi vakavaan virhearvioon. Hän antoi CIA:n salaisia asiakirjoja rakastajattarelleen, joka oli kirjoittamassa hänen elämäkertaansa.

David Petraeus.
David Petraeus. Kuva: Charlie Archambault / EPA
Yrjö Kokkonen

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen ylipäällikkö David Petraeus on saanut kahden vuoden ehdollisen vankeustuomion ja lisäksi 100 000 dollarin sakot.

Neljän tähden kenraali ja Irakin ja Afganistanin sotien kunnioitettu sankari sai tuomion luovutettuaan CIA:n salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja rakastajattarelleen, joka kirjoitti tuolloin Petraeuksen elämäkertaa.

Syyttäjä James Melindres vaati jopa vuoden ehdotonta vankeustuomiota.

– Tämä on vakava rikos. Hänelle uskottiin valtakunnan tärkeimmät salaisuudet. Syytetty petti luottamuksen, hän jyrisi.

Tuomari päätti kuitenkin määrätä ehdollisen tuomion, jonka lisäksi määrättiin korkea sakko. Tuomarin mukaan kyseessä oli vakava ja epätavallinen virheharkinta.

Petraeus on myöntänyt luovuttaneensa arkaluontoista aineistoa elämäkertansa kirjoittajalle. Hän piti istuntosalissa lyhyen puheen, jossa hän totesi olevansa tyytyväinen, että 2,5 vuotta kestänyt oikeudenkäynti ja siihen liittynyt koettelemus on päättynyt. Petraeus pyysi samalla anteeksi läheisiltään aiheuttamaansa kärsimystä.

Suosittelemme sinulle