Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kommentti: Stadin derby on Veikkausliigan kaivattu piristysruiske

Korkean turvaluokituksen ottelun sujuminen rauhallisesti nosti valokeilaan hienon ottelutapahtuman, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto.

Stadin derby
Kuva: Tomi Hänninen
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin IFK:n ja HJK:n välisen paikallisottelun tunnelma täpötäydellä Töölön jalkapallostadionilla oli upea kokemus. Molemmat kannattajapäädyt pitivät tunnelmaa yllä lauluillaan koko ottelun ajan ja ennen peliäkin suuren urheilujuhlan tunnun aisti Töölön kaduilla.

Molemmat kannattajaryhmät järjestivät omat komeat marssinsa ennen pelejä. Osa molempien kannattajista oli tosin naamioinut itsensä pysyäkseen anonyyminä, mikä tuntui rauhallisesti sujuneen tunnelman luonnin seassa ihmeelliseltä. Ehkä se oli ripaus sitä ison maailman meininkiä, johon kuului myös kuvaajille machoilu ja poliiseille haistattelu.

Yhtä välikohtausta lukuun ottamatta korkean turvaluokituksen ottelusta selvittiin ainakin tätä kirjoittaessa varsin rauhallisesti. Huhutut kööpenhaminalaisvahvistuksetkin olivat piilossa tai eivät ainakaan halunneet tapella.

Hyvä niin, koska nyt itse tapahtuma ja peli pääsivät kirkkaimpaan valokeilaan. Kahnaukset olisivat tapahtuessaan vetäneet huomion itseensä, mikä ei olisi tehnyt oikeutta hienolle ottelutapahtumalle.

Veikkausliigan loiste ei ole viime aikoina ollut kirkkaimmillaan erinäisten tapausten takia. Nyt se sai hyvän piristysruiskeen, joka pysyi onneksi puhtaana lieveilmiöistä. Vastaavanlaiset tapahtumat lisäävät varmasti sarjan kiinnostavuutta. Kommandopipot voisi tosin ensi kerralla jättää kotiin.

Suosittelemme